Subscriu-te
,

El nou projecte audiovisual ‘Carmina Burana’ de Palau Vincles s’estrena el 28 de març a Palau Digital i TV3

El Palau de la Música Catalana potencia el seu projecte social Palau Vincles i presenta el nou projecte audiovisual Carmina Burana, que s’estrenarà el 28 de març a Palau Digital i TV3. També, aquest 2021 tindrà lloc la segona edició de l’esplai artístic d’estiu, adaptat a les mesures COVID.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana potencia el seu projecte social reformulant-ne les línies d’actuació i també el nom, que ara serà Palau Vincles, a fi d’enfortir-ne el posicionament i mesurar l’impacte de la intervenció sociomusical en la millora de la vida dels participants. Palau Vincles, fins ara anomenat Clavé XXI, té com a objectiu fomentar la inclusió social a través de la pràctica musical i coral d’infants i joves en zones o situacions vulnerables. A més, Palau Vincles també pren una altra dimensió, ja que promou la creació de xarxes amb altres entitats d’intervenció, administracions públiques i sector privat.

Entre les seves línies d’activitat, Palau Vincles tenia previst oferir el concert de Carmina Burana l’1 de febrer passat, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la participació de 370 nens i nenes del projecte social a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, però atenent a les limitacions a causa de la COVID-19, la participació d’aquests cors al concert en directe es va haver de cancel·lar.

Amb la voluntat d’adaptació a les circumstàncies i d’oferir als participants una nova oportunitat de créixer, així com també donar visibilitat al projecte social, s’ha dut a terme una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert del dia 1 de febrer (només el Cor Jove) i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. El resultat és un producte audiovisual plural que s’estrenarà el proper diumenge 28 de març de 2021 (11.15 h), al programa Diumenge, concert de TV3 i a www.palaudigital.cat.

Els més de 370 nens i nenes que participen en aquesta producció provenen de 28 corals (4 d’escoles, 5 de centres oberts i les 2 formacions centrals de Palau Vincles). Han estat més de dos mesos d’enregistraments als centres esmentats, una producció que ha suposat noves dosis d’il·lusió i empoderament per als cantaires, que han vist com el ritme d’assajos i de concerts s’ha vist afectat per la pandèmia. Aquest és, doncs, un exemple de com el Palau s’adapta a la situació pandèmica actual i posa el focus i tots els esforços per poder continuar, d’una banda, oferint música en viu i, de l’altra, fomentant la inclusió a través de la música i el cant coral gràcies a la tecnologia i les noves plataformes, com Palau Digital.

Cal destacar que Palau Vincles compta amb el patrocini essencial de Grífols, Fundació “la Caixa” i Fundació Gandara. A més, la Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb el Cor Juvenil Palau Vincles.

Podeu veure aquí el teaser de la producció del concert Carmina Burana.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter