Subscriu-te

El Festival Emergents, del 25 al 28 de març a l’Auditori de Barcelona

L’Auditori presenta un any més el Festival Emergents Barcelona, en què es conviden els joves artistes més destacats del panorama nacional i internacional. Com a novetat, aquesta edició del 2021 concentra la programació en quatre dies, del 25 al 28 de març, en comptes d’una setmana com era habitual, per aconseguir una major intensitat de programació i aguditzar l’experiència de festival. Seran tretze concerts de música simfònica, cambra, antiga, coral i jazz.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el seu titular, Kazushi Ono, presentaran dues solistes russes que estan destacant amb les principals formacions internacionals: la violoncel·lista Anastasia Kobekina, que tocarà el Concert per a violoncel de Schumann (dia 26), i la pianista Alexandra Dovgan, nena prodigi de tan sols 13 anys avalada per Grigory Sokolov, que tocarà el Concert per a piano núm. 1 de Mendelssohn (dies 27 i 28).

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida pel seu titular, José R. Pascual-Vilaplana, ofereix un únic concert el diumenge 28 amb el quartet de saxos Kebyart Ensemble (serà ECHO Rising Star la propera temporada), que interpretarà l’estrena nacional del Concert per a quartet de saxòfons i conjunt de vent de David Maslanka, una obra que desplega una gran intensitat emocional i espiritual. Paral·lelament, la jove directora veneçolana Glass Marcano, designada com a talent emergent pel Concurs Maestra de París i l’ECHO, assistirà Kazushi Ono i José R. Pascual-Vilaplana amb l’OBC i la Banda per tal d’impulsar la seva formació com a directora.

Trio Da Vinci. © May Zircus

Pel que fa a la música de cambra, Emergents ha convidat la violinista Diana Tischenko, artista ECHO, avalada per diversos guardons internacionals i amb veu pròpia al panorama musical internacional, que oferirà la intensa Sonata en La de César Franck (l’arranjament per a violí i piano que Stravinsky va fer del seu ballet The fairy’s kiss) i Dancer on a tightrope de Sofia Gubaidulina, acompanyada al piano per Georgy Tchaidze. El Trio Da Vinci (Maria Florea, violí; Marion Platero, violoncel, i Àlex Ramírez, piano) interpretaran el Trio en La menor de Ravel i el Trio en Do de Gaspar Cassadó.

Com a part de la col·laboració amb Joventuts Musicals de Catalunya, el Festival Emergents presenta dues joves intèrprets, la clavecinista Inés Moreno, guanyadora de la primera edició de la modalitat de música antiga del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya el 2018, i la mezzosoprano portuguesa Helena Ressurreiçao, formada a l’ESMUC i guanyadora del primer premi en la modalitat de cant l’any 2017 al mateix Concurs.

Cor Jove Nacional de Catalunya. © Juan Miguel Morales

En l’àmbit coral, tornarà la Jove Capella Reial de Catalunya, un projecte impulsat per L’Auditori i que neix sota el guiatge de Jordi Savall i Lluís Vilamajó. La formació, amb un grup reduït de cinc cantants i tres instrumentistes, abordarà la música de Claudio Monteverdi, així com composicions dels seus contemporanis Girolamo Frescobaldi, Giaches de Wert, Carlo Gesualdo, Luca Marenzio, Andrea Falconieri i Giovanni Girolamo Kapsberger. Lluís Vilamajó també es posarà al capdavant del Cor Jove Nacional de Catalunya amb un programa d’obres de grans noms de la tradició vocal germànica, com Joseph Haydn, Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Robert Schumann i Johannes Brahms. Per la seva banda, les tres grans escoles de jazz del país –l’ESMUC, el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu– estaran representades amb el Mar Serra Grup, Clara Fiol, Pere Navarro Quintet i Liceu Jazz Grup.

L’Auditori ha creat un abonament per al Festival Emergents de 25 euros per a menors de 35 anys; les entrades individuals tenen un cost a partir de 5 euros. Més informació aquí.

Imatge destacada: Anastasia Kobekina. © Altukhova Julia

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter