Subscriu-te
, ,

El Palau acull una estrena mundial de Vivancos i obres de Sibelius i Saariaho sota la direcció d’Anna Maria Helsing

L’Orfeó Català i l’OBC, a més de la soprano Núria Rial, seran els protagonistes del concert que dissabte, 19 de febrer (20 h), tindrà lloc al Palau de la Música amb un programa dominat per la figura de Jean Sibelius, la música del qual ha tingut un impacte considerable sobre compositors contemporanis com Kaija Saariaho (1952) i Bernat Vivancos (1973), que també hi seran presents -el darrer, amb una estrena mundial-.

El concert, que compta amb la directora Anna-Maria Helsing, amb una afinitat especial amb el so i estil del Modernisme i de la música contemporània, començarà amb la interpretació d’Oltra mar de Saariaho, compositora convidada del Palau aquesta temporada, a càrrec de l’Orfeó Català i l’OBC, en una nova participació de l’orquestra catalana en les temporades del Palau. Es tracta d’una peça composta el 1999 que, per la seva complexitat i extensió, suposa un repte per a l’Orfeó.

A continuació s’oferirà l’estrena mundial de Cinc pregàries, un encàrrec del Palau de la Música a Bernat Vivancos, en el marc del Projecte Barcelona Creació Sonora de l’Ajuntament de Barcelona. Una obra per a soprano, orquestra de corda, arpa i percussió pensada expressament per a la veu cristal·lina de Núria Rial. Segons el mateix compositor, són unes pregàries “íntimes, dolces, senzilles, humils, sense més”.

A la segona part del concert, l’orquestra tocarà Les oceànides de Sibelius, un poema simfònic que té per escenari la Mediterrània amb les nimfes de la Grècia clàssica, i la Setena Simfonia del mateix compositor finès, obra en un únic moviment.

Imatge destacada: (c) Ricardo Ríos Visual Art.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter