Subscriu-te

El Palau continua el seu homenatge a Toldrà

El director Salvador Mas al Palau de la Música

El Palau de la Música Catalana oferirà dilluns, 18 de juny, a les 19 h, en el marc dels homenatges a Eduard Toldrà amb motiu del 50è aniversari de la seva mort,  un concert monogràfic dedicat al compositor vilanoví que tancarà el cicle Tardes al Palau. El concert, una coproducció entre l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Palau, interpretat per l’OBC i dirigit pel mestre Salvador Mas, inclourà les principals obres simfòniques de Toldrà recollides al llibre i CD Eduard Toldrà. Impressions líriques, recentment publicat pel Centre Robert Gerhard de L’Auditori.

El concert començarà amb la interpretació de la soprano Marta Mathéu de La maledicció del comte Arnau, Sol ixent i Camperola. La rosa als llavis, el cicle de cançons per a veu i orquestra basada en el poema de Joan Salvat-Papasseit, clourà la primera part. En paraules del compositor, en una carta a Manuel Capdevila, que li havia proposat els poemes: “Aquests versos semblen escrits com en una mena d’estat de beneiteria, o de desvari, o de persistent dejuni (qui sap, però, si això és justament l’estat de gràcia o la veritable i autèntica inspiració). Sigui com sigui, em fan impressió i em punxen amb les espinetes d’un lirisme de debò i em sonen bé, en fi. No sé si reeixiré, no he treballat mai amb poesies d’aquesta naturalesa.” Dedicat a Concepció Badia, Toldrà no volgué estrenar aquest cicle fins a 11 anys després –quan l’entranyable soprano retornà a Catalunya des de l’exili– en un concert de la seva Orquestra Municipal, el 14 de novembre de 1947.

A la segona part del concert l’OBC interpretarà la suite Lionor o la filla del marxant, una peça que inicialment havia d’il·lustrar musicalment l’obra teatral del mateix títol d’Adrià Gual, però de la qual finalment Toldrà va rebre l’encàrrec d’extreure’n una suite. Tancarà el concert Empúries, una sardana de concert per a orquestra, estrenada el 23 d’octubre de 1926 precisament al Palau.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter