Subscriu-te

La Fundació Mompou prepara el 25è aniversari de la mort del compositor

El guitarrista Àlex Garrobé

El dissabte 30 de juny s’escau el 25è aniversari de la mort de Frederic Mompou. Amb aquest motiu la Fundació Mompou prepara tot un seguit d’activitats, que van començar ahir, diumenge 17 al Museu de la Música amb el concert d’Eduard Almacelles, alumne especialitzat a l’ESMUC, que va tocar peces de Mompou al piano Chassaigne Frères del mateix compositor i que s’exposa al Museu. Avui, dilluns 18, la Fundació Mompou col·labora amb el 1r Cicle de Música Catalana Joan Manén tot programant el recital de guitarra a càrrec d’Àlex Garrobé, amb obres de Tàrrega, Manén, Gerhard, Suriñach, Guinjoan, Pedrell i Mompou, a l’Ateneu Barcelonès, amb un preu de 12 euros.

Respecte dels actes en commemoració d’aquest 25è aniversari, el 30 de juny, la Fundació ha treballat per tal que intèrprets d’arreu del món toquin obres del compositor en aquest dia. A més, l’emissora Catalunya Música oferirà un especial sobre Mompou aquest mateix dia i l’1 de juliol es lliurarà el Premi Frederic Mompou en el 43è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès.

A més, el ballarí italià Moreno Bernardi dedica el seu proper projecte a la Música callada de Mompou, amb una dansa acompanyada per la interpretació de la peça a càrrec del gran coneixedor de l’obra de Mompou, el pianista Josep Colom. Respecte d’aquest aniversari, Bernardi diu que “estic acostumat a compondre danses en el silenci per apropar-me a peces musicals, sempre que ho necessiti. Per això crec que, tard o d’hora, és normal que sorgeixi en mi el desig d’un treball amb les notes de Frederic Mompou, tractant d’interpretar així la meva dansa”. Per a més informació sobre aquest projecte, es pot consultar el web de Moreno Bernardi: http://morenobernardi.jimdo.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter