Subscriu-te

El Palau de la Música Catalana acull estrenes mundials de John Williams i Marc Timón

El proper dilluns, 21 de juny (20 h), el Palau de la Música Catalana presenta un concert d’homenatge al veterà compositor John Williams que dirigirà Marc Timón amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. El concert presenta l’estrena mundial del Preludi del díptic Preludi i Scherzo per a piano i orquestra (2014 i 2021) i l’estrena europea de l’Scherzo, amb la participació de Gloria Cheng, pianista “fetitxe” del compositor americà i que ha intervingut en nombrosos enregistraments i actuacions de la seva obra.

El concert inclourà també l’estrena mundial de The beacon, tribute to John Williams de Marc Timón, compositor convidat de la temporada del Palau i gran admirador de Williams, que amb aquest concert tanca un cercle que va començar quan Timón va veure ET i va quedar enamorat d’aquella música. La trajectòria del músic català, també llicenciat en periodisme i en composició per l’ESMUC, el va fer saltar de la cobla a la música de cinema i a establir-se als Estats Units. Fincat a Los Angeles des de fa cinc anys, la trobada amb Gloria Cheng en un concert de música contemporània a la ciutat californiana ha desembocat en aquest esdeveniment de relleu internacional.

Aquesta vetllada, amb què el Palau celebrarà la Festa Internacional de la Música, presenta també clàssics de Williams, com són els temes principals dels films Jurassic Parc, ET, La llista de Schindler, Harry Potter i La guerra de les galàxies. El programa es completarà amb algunes bandes sonores de Timón, com són una selecció del ballet Witches (2009), alguns extractes del film d’animació The little wizard (2013) i tres peces de Coliseum (2014).

Imatge destacada: assaig de Marc Timón amb l’Orquestra Simfònica del Vallès

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter