Subscriu-te
,

La 39a Temporada BBVA de Dansa de Terrassa portarà 15 espectacles el 2022

L’any 2022, la 39a Temporada BBVA de Dansa de La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT Cultural) constarà de quinze espectacles, entre els quals destaquen les companyies d’Antonio Najarro i d’Alonzo King Lines Ballet, l’Ailey II, el Ballet de l’Òpera de Samara i la Kibbutz Contemporary Dance Company. Una programació, igualment, amb presència de companyies nacionals i internacionals de renom i que inclou dansa clàssica, contemporània i espanyola i flamenc.  

La temporada arrencarà els dies 4 i 5 de febrer amb la reposició d’una producció de LaFACT Cultural que ha tingut una molt bona rebuda del públic i la crítica. Es tracta d’El Requiem de Mozart,una obra coral de Crea Dance Company by Maria Rovira amb música en directe a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès. El 19 de febrer la Compañía Antonio Najarro presentarà Alento, una proposta coreogràfica que fusiona tots els estils de dansa espanyola amb un talent innovador i un enfocament internacional, amb música en directe i aires de tango i jazz, interpretada i composta per l’argentí Fernando Egozcue.

El llac dels cignes, Russian State Ballet

El mes de març, concretament els dies 12 i 13, portarà el Russian State Ballet, queinterpretarà el clàssic El llac dels cignes, sota la direcció de Vyacheslav Gordeev. El dia 25 arribarà a LaFACT Cultural La mort i la donzella d’Asun Noales, una visió contemporània del Quartet de corda núm. 14, en Re menor de Franz Schubert; aquesta coreografia va rebre el Premi Max 2021 al millor espectacle de dansa, coreografia i disseny d’il·luminació. El dia 27 serà el torn de l’Alonzo King Lines Ballet, una companyia nascuda a San Francisco fa 40 anys que entén la dansa com una ciència basada en principis geomètrics universals d’energia i desenvolupa un nou llenguatge del moviment que parteix de tècniques clàssiques. La companyia portarà les coreografies The personal element i Azothz, dues peces recents creades pel mateix Alonzo King.

La companyia nord-americana Ailey II

El 23 d’abril tindrà lloc la Gala d’Homenatge a la Dansa, un altaveu per a noves generacions de ballarins emergents que s’estan obrint camí a l’escena nacional i internacional, que ballaran al costat degrans estrelles de la dansa, com Sergio Bernal. Després de cancel·lar les actuacions previstes el 2020 per la pandèmia, la formació israeliana Kibbutz Contemporary Dance Company presentarà els dies 29 i 30 d’abril Asylum, en què el director artístic Rami Be’ert evoca la seva pròpia experiència com a descendent desupervivents de l’Holocaust amb reflexions sobre la pàtria, l’enyorança, la llar i la recerca de la identitat. També la companyia nord-americana Ailey II tornarà a Terrassa els dies 7 i 8 de maig per fusionar l’esperit i l’energia del millor talent jove nord-americà amb la passió i la visió creativa dels coreògrafs emergents més destacats. Per la seva banda, el 21 de maig s’estrenarà la producció pròpia Tell me Telemann, en què una trentena de ballarins i ballarines del Programa d’Alt Rendiment en Dansa de LaFACT Cultural (PAR en Dansa) representaran tres de les suites més famoses del virtuós Georg Philipp Telemann interpretades en directe per l’Orquestra Cambra Terrassa 48.

Fantasía, Compañía Alejandro Lara Dance Project

Ja a la tardor, el 15 d’octubre Lucía Lacarra i Matthew Golding proposaran un passeig nocturn a partirde la dansa més pura amb la peça In the still of the night, una reflexió cinematogràfica amb grans èxits musicals dels anys seixanta. El 29 d’octubre la Compañía Jesús Carmona presentarà El salto, un espectacle flamenc que es pregunta pel sentit de la masculinitat en ple segle XXI, amb una proposta innovadora i reflexiva que barreja gènere i dansa. Ja al novembre, el dia 5 la Companyia Carolyn Carlson presentarà The tree, una poderosa expressió devitalisme i amor a la natura en un context actual de col·lapse i distòpia, basada en el llibre Poetics of fire del filòsof francès Gaston Bachelard; l’escenografia inclou un conjunt de pintures abstractes creades per l’artista visual xinès Gao Xingjian. El dia 27 tornarà el flamenc amb Fantasía, un espectacle reivindicatiu del gènere de la Compañía Alejandro Lara Dance Project. Al desembre, tancarà la temporada el Ballet i Orquestra de l’Òpera de Samara amb un doble programa el mateix cap de setmana. El dia 10 representaran el clàssic del ballet El corsari, i el dia 11 oferiran l’espectacle contemporani Les tres màscares del rei; ambdues funcions seran dirigides pel reconegut coreògraf Yury Burlaka i l’orquestra serà dirigida per Evgenij Khokhlov.

Pel que fa al públic familiar, el 15 de maigel Centre de Dansa de Catalunya presentarà Giselle, i els dies 17 i 18 de desembre s’oferirà el clàssic de Nadal El trencanous, en unaproducció del PAR en Dansa, amb coreografia de Rodolfo Castellanos i amb la participació d’escoles de dansa d’arreu del territori. En el terreny educatiu es farà l’activitat Exploradors de la Dansa, adreçat a alumnes de primària, amb l’objectiu de posar en contacte els visitants amb tots els aspectes que intervenen en la producció d’El trencanous, des dels assajos fins a l’espectacle final. Finalment, la Factoria Cultural de Terrassa continua organitzant classes magistrals de dansa per a alumnes d’escoles de dansa d’arreu de Catalunya, a càrrec de professors i ballarins d’arreu del món presents durant la temporada.

La 39a Temporada BBVA de Dansa de la Factoria Cultural de Terrassa, corresponent a l’any 2022, es va presentar l’1 de desembre passat

El 2022 es presenta, doncs, com un any de plena normalitat pel que fa a aforament i a la programació respecte dels dos anys anteriors, fortament alterada per la pandèmia. Malgrat tot, el 2021 s’hi han pogut dur a terme 28 funcions de dansa, amb l’assistència de més de 10.000 espectadors i un índex d’ocupació del 71%; mentre que el 2020 s’hi van poder dur a terme 18 funcions de dansa. LaFACT Cultural és un referent en l’exhibició de la dansa i també en la creació, la producció i la formació i participa novament en diversos festivals de dansa, com el Dansa Metropolitanai el Festival Terrassa, ciutat de la dansa.

Imatge destacada: Asylum, Kibbutz Contemporary Dance Company

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter