Subscriu-te

El Palau estrena l’espectacle ‘Clàssica de tots els temps’ per a nadons i acompanyants

Paulo Lameiro, director de l’espectacle, impartirà el 2 de novembre una conferència divulgativa gratuïta al Palau sobre “Música i nadons”. A més de les sessions corresponents al cicle Concerts Familiars al Palau, l’espectacle s’oferirà igualment en el cicle Escoles al Palau per a escoles bressol de Catalunya.

El proper dijous 31 d’octubre (en doble sessió a les 11.30 i a les 17.30 h) i els dies 2 i 3 de novembre (en doble sessió, a les 11 i a les 12.30 h) el Petit Palau (Palau de la Música Catalana) acollirà l’estrena a l’Estat espanyol de Clàssica de tots els temps, un espectacle dirigit per Paulo Lameiro, músic i pedagog portuguès reconegut internacionalment, adreçat a nadons i els seus acompanyants. L’objectiu de l’espectacle, un projecte que ha anat prenent forma al llarg de més de vint anys, és que els assistents gaudeixin del plaer d’escoltar música de qualitat interpretada en directe, tot oferint una experiència d’intercanvi i complicitat entre nadons, acompanyants i intèrprets. Un cop estrenat a Barcelona, l’espectacle sortirà de gira per altres ciutats, com Bilbao o Bucarest, entre d’altres.

Sota el mestratge de Lameiro, i amb un grup instrumental (tuba, acordió, saxo baríton i clarinet), nadons i adults descobriran el so del silenci, sonoritats del món que ens envolta i molta música de tots els temps. Des de Mozart, Bach i Monteverdi fins al so d’un ocell. Una proposta de gran sensibilitat artística i de molta proximitat amb els intèrprets, pensada perquè els infants gaudeixin d’un dels seus primers concerts en un ambient de silenci i audició molt especial.

“La música no s’ha adaptat als nadons, sinó que són els tempos de concentració dels més petits els que marquen la selecció del programa que s’ofereix”, explica Lameiro, que afegeix que el repertori és principalment clàssic, ja que és “el que més diversitat de timbres i estructures ofereix, a més d’abastar una amplitud temporal que permet una enorme paleta de creacions i contrastos”. Podeu veure aquí un vídeo explicatiu de l’espectacle a càrrec de Paulo Lameiro.

A més de les sessions corresponents al cicle Concerts Familiars al Palau, l’espectacle s’oferirà igualment en el cicle Escoles al Palau per a escoles bressol de Catalunya. I durant aquesta setmana el mateix Lameiro impartirà un curs de formació presencial sobre la relació entre nadons i música reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya adreçat a mestres d’educació musical, professors de música i mestres d’educació infantil amb coneixements musicals. Complementàriament, Paulo Lameiro impartirà de manera gratuïta la conferència: “Música i nadons”,el dissabte 2 de novembre, a les 17.30 h, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català. Una sessió divulgativa sobre la importància de la música durant els primers anys de la infantesa, adreçada a tots els públics (amb o sense coneixements musicals).

Paulo Lameiro és un músic, pedagog, comunicador, musicòleg i creatiu portuguès natural de Leiria (ciutat al centre de Portugal), que des de fa un parell d’anys és el director executiu de la candidatura de Leiria com a Capital Europea de la Cultura 2027. Després d’una breu carrera com a baríton solista al Teatro Nacional de São Carlos de Lisboa, es dedica a l’ensenyament musical i ha assumit la direcció a diversos conservatoris, com ara el del Teatro Nacional de Lisboa. Durant els últims vint anys ha ideat i desenvolupat diversos projectes d’educació i producció musical vinculats a l’etapa infantil, entre els quals destaquen: Concertos para bebès (Concerts per a nadons), Berço das artes (Bressol de les arts) i Músicos de fraldas (Músics de bolquers).

Imatge destacada: Clàssica de tots els temps. © Joaquim Dómaso

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter