Subscriu-te
,

El Quartet Gerhard, Premi El Primer Palau 2012. El lliurament de premis i el concert de cloenda del cicle seran el proper 22 de novembre

El Quartet Gerhard. © Josep Molina

El jurat designat per atorgar el Premi El Primer Palau d’aquesta 17a edició del cicle de joves intèrprets, format per Albert Attenelle, Eva Graubin, Marta Mathéu, Àlex Robles i Lluís Millet, ha acordat atorgar el Premi El Primer Palau, dotat amb 6.000 euros, al Quartet Gerhard. La formació, integrada per Lluís Castán i Judit Bardolet (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel), ha estat reconeguda també per l’emissora Catalunya Música, que considera el quartet nou talent 2013 i li atorga el Premi 25 Anys de Catalunya Música. El premi consisteix en la promoció internacional del grup i la difusió de les seves activitats.

El jurat també ha atorgat el segon premi, dotat amb 3.000 euros, a l’Azahar Ensemble –format per Frederic Sánchez (flauta), Alba Carmona (oboè), Gonzalo Esteban (clarinet), Antonio Lagares (trompa) i María José García Zamora (fagot)–, mentre que la pianista Neus Estarellas i el baríton Josep-Ramon Olivé han estat distingits amb dos accèssits de 1.500 euros cadascun.  Per la seva banda, el jurat de la crítica format per Josep Barcons, Xavier Chavarria, Mercedes Conde Pons, Javier Pérez Senz i Xavier Pujol ha acordat atorgar el seu premi, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, al pianista Félix Ardanaz.

Guillermo Sanchis, guanyador del Premi El Primer Palau 2011, serà intèrpret solista en el concert de cloenda del cicle El Primer Palau 2012 aquest dijous, 22 de novembre

La cerimònia de lliurament de premis del cicle, organitzat pel Palau de la Música Catalana i patrocinat per Mitsubishi Elèctric, serà presentada per Xavier Graset i se celebrarà aquest dijous, 22 de novembre, a les 20.30 h al Palau de la Música. A continuació s’oferirà el concert de cloenda de l’edició del cicle amb la JONC Filharmonia dirigida pel seu titular, Manel Valdivieso, i amb la participació del destacat oboista Guillermo Sanchis, guanyador de l’anterior edició del Premi. Plegats interpretaran el Concert en Do major per a oboè i orquestra de Mozart i el Concert per a oboè i orquestra de Martinů.

El cicle de quatre concerts El Primer Palau ha permès el debut de 15 intèrprets de música clàssica al Palau de la Música Catalana, tot oferint-los l’oportunitat de viure l’experiència d’actuar per primera vegada al Palau i alhora fer-ho davant d’un públic ampli i heterogeni.

 Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau 2013

Paral·lelament al cicle, el Palau de la Música Catalana ha convocat enguany el primer Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau 2013, per escollir la imatge que anunciarà la propera edició del cicle de concerts.  Amb aquesta iniciativa, el Palau de la Música Catalana mostra una vegada més el seu suport als joves talents i referma l’obertura a altres disciplines artístiques. El dissenyador/a guanyador/a obtindrà un premi de 1.500 euros i el reconeixement de veure la seva obra aplicada als diversos suports del Palau de la Música Catalana (vegeu les bases del concurs). Les propostes s’han de presentar entre el dia 17 i 21 de desembre de 2012 i el veredicte es donarà a conèixer durant el mes de gener de 2013.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter