Subscriu-te

El saxofonista andalús Francisco Rusillo guanya la 4a edició del Concurs Internacional de Saxo d’Andorra

Francisco Rusillo rep un saxòfon com a premi del Concurs
Francisco Rusillo rep un saxòfon com a premi del Concurs

El Concurs va tenir lloc en el marc de la cinquena edició de l’Andorra Sax Fest 2017, del 14 al 22 d’abril.

El saxofonista andalús Francisco Rusillo ha estat el guanyador la quarta edició del Solo Saxophone, la categoria reina del quart Concurs Internacional de Saxo d’Andorra, que va finalitzar el 22 d’abril passat amb el lliurament de premis a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella, al Principat d’Andorra. Els membres del jurat van ser Àlex Sansó, Arno Bornkamp, Christophe Grèzes, Vincent David, Nacho Gascón i Naomi Sullivan, tots ells considerats figures rellevants del panorama saxofonístic europeu i mundial, tant des del punt de vista pedagògic com de la interpretació. Francisco Rusillo va rebre el saxo que es dóna com a premi, igual que al segon classificat, Jordi Roushop. La prova final va consistir en l’actuació dels cinc finalistes amb l’orquestra Kammart; la final amb orquestra és el tret que diferencia el certamen del Principat respecte dels pocs que es fan actualment arreu del món.

Francisco Rusillo, de 24 anys i natural de Jaén, estudia saxo des dels 9 anys i es va formar amb els mestres Juan Jiménez i Marcos López als conservatoris de Sevilla i de Jaén. Actualment estudia el màster de música per a saxòfon al Conservatori de Versalles. Aquesta era la segona vegada que Rusillo concursava al certamen.

Actuació d’una finalista amb l’orquestra Kammart
Actuació d’una finalista amb l’orquestra Kammart

Amb la final del Concurs Internacional de Saxo d’Andorra i el concert de Quatuor Yendo & Baptiste Herbin es tancava la cinquena edició de l’Andorra Sax Fest, que va començar el 14 d’abril passat amb el Walking Street Music, la competició de bandes de carrer que va guanyar la formació canària 101 Brass Band. Aquest any també s’hi ha incorporat una nova categoria, el concurs per a joves solistes: Youth Solo Saxophone. A banda del Concurs, durant els vuit dies de programació el festival ha acollit prop d’una cinquantena d’activitats (workshops, masterclasses) i concerts de saxòfon. L’Andorra Sax Fest també va acollir el Bariton Institute, projecte que lideren dos dels referents mundials del saxo baríton: Niells Bijl i Jan Menu. Es tracta d’una trobada professional que ha incorporat al programa un ampli conjunt d’activitats pròpies a l’entorn de l’instrument.

L’Andorra Sax Fest és organitzat per l’Associació de Saxofonistes d’Andorra, inspirat en el tradicional festival d’Aveiro (Portugal), i es va crear amb la finalitat de portar al Principat les figures capdavanteres del panorama saxofonístic mundial i poder-ne gaudir en directe i pedagògicament, a l’entorn d’un programa de masterclasses de primer nivell.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter