Subscriu-te

El taller Gerhard Grenzing presenta el nou orgue per a la Maison de Radio France a París

Maqueta de la situació de l'orgue del taller Grenzing a l'auditori de Radio France
Maqueta de la situació de l’orgue del taller Grenzing a l’auditori de Radio France

El taller Gerhard Grenzing presentarà al Papiol el nou orgue que ha construït per a la nova sala de concerts Maison de Radio France, al centre de París, entre els dies 7 i 10 de novembre.

El dissabte 9 a les 11 del matí hi haurà amb concert pedagògic per a públic familiar amb la participació de l’organista Héctor Paris i a les 18 h. un «concert informal de tastets» amb la intervenció d’organistes de diversos països. Finalment, el diumenge 10 a les 19 h. l’organista Juan de la Rubia realitzarà una improvisació a l’orgue posant música a la projecció de la pel·lícula muda Faust (1926) de F.W. Murnau.

L'organista Juan de la Rubia posarà música al Faust de Murnau
L’organista Juan de la Rubia posarà música al Faust de Murnau

Amb 4 teclats , 86 registres, 5.055 tubs  i aproximadament 12 metres d’altura i 30 tones de pes, l’orgue per a la nova sala de concerts de la Maison de Radio France és l’instrument més gran i innovador que aquest taller ha construït i és també l’orgue mecànic més gran construït a Catalunya. El nou instrument va destinat a una important sala que a més serà la seu de notables formacions amb les que l’orgue ha de col·laborar, com l’Orchestre National de France, l’Orchestre Philharmonique, Choeur i Maîtrise de Radio France. Per això disposa d’un gran dinamisme amb quatre seccions en caixes expressives, que permeten des del Pianissimo amb registres delicats com flautes i cordes, fins al fortíssim amb la Batalla i les Tubes, sons aquests últims mai escoltats en aquestes terres.

L'equip de tècnics del taller d'orgueneria de Gerhard Grenzing que han treballat en l'orgue de Radio France
L’equip de tècnics del taller d’orgueneria de Gerhard Grenzing que han treballat en l’orgue de Radio France

Gerhard Grenzing ha volgut que la finalització d’aquest instrument sigui l’oportunitat per realitzar unes jornades de trobada i de debat sobre el futur de l’orgue en les sales de concert a través d’una taula rodona el dijous dia 7 de novembre a la qual assistiran , entre d’altres , els responsables de Ràdio France , Jean-Luc Hess ( President ), Jean-Pierre Lepavec (Directeur de la Musique), Nadim Callabe (Directeur Général adjoint Rehabilitation). També hi participaran els 5 organistes assessors del projecte i internacionalment destacats Michel Bouvard (Tolosa) , François Espinasse (Lió) , Bernard Foccroulle (Brussel· les) , Olivier Latry (Paris) i Jean-Pierre Leguay (Paris) que a més realitzaran diverses interpretacions amb l’instrument. Aquesta és una activitat només per a professionals i orientada a organistes, experts, compositors , programadors de concerts, directors d’orquestra, d’auditoris, de conservatoris, mestres de capella, arquitectes, enginyers acústics, periodistes especialitzats, difusors cultural, crítics de música, etc .

Les activitats de dissabte 9 i diumenge 10 són públiques i gratuïtes, fins a completar l’aforament. Tots els detalls es poden consultar al web: www.grenzing.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter