Subscriu-te

El teatre cabaret El Molino acull una versió de petit format de ‘La fille du régiment’

fille_regiment

L’entitat Amics de la Música i de les Arts Escèniques de la Catalunya Central (Amaresc) i la companyia Fan Òpera Fan presenten aquest dissabte, 5 de gener (12.30 h), la primera estrena operística a El Molino, el mític escenari teatral del Paral·lel de Barcelona, amb La fille du régiment de Gaetano Donizetti.

En els més de 100 anys d’història d’aquest llegendari teatre cabaret, serà la primera vegada que acull una representació operística i per a l’ocasió s’ha escollit aquest títol còmic de Donizetti. Es tracta d’una producció escenificada i en versió pianística que reuneix un equip d’intèrprets joves sota la direcció artística i escènica del veterà crític i historiador operístic Roger Alier. Així, hi participen la soprano Natascha Tupin, el tenor Beñat Egiarte, el baríton Josep García Gomà, la mezzosoprano Laura Vila i el baríton Joan Ramos; la direcció artística i la interpretació al piano és a càrrec de Josep Buforn.

Aquesta òpera còmica en dos actes de Gaetano Donizetti –sobre llibret en francès de Vernoy de Saint-Georges i Jean-François Alfred Bayard– va ser estrenada a l’Opéra Comique de París l’11 de febrer de 1840 i a l’Estat espanyol al Teatro de la Cruz de Madrid el 31 de gener de 1842.

Amaresc és una associació amb seu a Manresa integrada per un cercle d’amics, diletants i estudiosos del fenomen musical i de les manifestacions escèniques, agrupats dins l’àmbit geogràfic de la denominada Catalunya Central, amb l’ànim d’unir esforços vers l’estudi i la difusió de diferents gèneres i activitats artisticomusicals. Per aquest motiu, d’ençà de la fundació de l’associació el 2004, la finalitat és emprendre tot un seguit d’iniciatives per tal de promoure i organitzar diferents activitats i actes, així com la creació de canals de comunicació i debat, dirigits a un públic afí a aquests interessos. Entre les seves activitats, en destaquen el Cicle de Música Vocal i Escènica de la Catalunya Central Veus, i les produccions operístiques de petit format, així com recitals, xerrades, vetllades musicals, cursos i viatges culturals.

Amb aquesta producció de La fille du régiment, Amaresc continua la seva tasca de reivindicar i facilitar la divulgació del repertori operístic, en format petit i mitjà, tot acostant-lo a un públic ampli, divers i majoritari, i amb la participació de joves intèrprets. El passat 2012 es va presentar a Terrassa –i posteriorment a Sicília– la poc coneguda opereta en un acte Le devin du village de Jean-Jacques Rousseau, amb motiu del 300 aniversari del naixement del filòsof i també músic francès. També, a fi de poder vehicular la divulgació d’aquestes i de noves i futures produccions, des d’Amaresc s’ha impulsat la creació d’una companyia d’òpera professional, Fan Òpera Fan, que té com a objectiu contribuir a la gestació i a l’explotació dels espectacles a diferents espais i escenaris d’arreu de Catalunya.

Les localitats per a La fille du régiment ja es poden adquirir anticipadament a través del web d’El Molino www.elmolinobcn.com,  o al telèfon del teatre: 93 396 71 91 (de 17 a 21 h), a un preu únic de 35 euros.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter