Subscriu-te

El tenor Christoph Prégardien canta ‘La bella molinera’ de Schubert al Palau de la Música

Aquest dimecres, 15 de març (20 h), el tenor Christoph Prégardien interpretarà el cicle de lied Die schöne Müllerin (“La bella molinera”) de Franz Schubert, en el 200 aniversari de la seva composició.

Una tècnica vocal impecable, una musicalitat intel·ligent i una capacitat per arribar al cor del públic fan de Prégardien un dels tenors més importants del món, venerat especialment en el gènere del lied. El cantant estarà acompanyat per Roger Vignoles, un dels pianistes més sol·licitats per acompanyar veus de gran categoria.

Aquest concert, imprescindible del cicle Palau Grans Veus d’aquesta temporada, també s’emmarca dins la programació del cicle Schubertíada Barcelona, de l’Associació Franz Schubert, i del Barcelona Obertura Spring Festival.

“La bella molinera” és un cicle de vint cançons que Schubert va escriure l’any 1823, dos anys després de l’aparició del cicle de poemes de Wilhelm Müller en el qual es basa la partitura publicada el 1824. Schubert dibuixa un recorregut a través dels diferents estats anímics: il·lusió, alegria, esperança, enveja, tristesa, ràbia, desesperació i resignació, que afloren davant un amor no correspost emprant la natura com a mirall i amplificadora de les emocions humanes.

El tenor alemany Christoph Prégardien actua habitualment amb orquestres d’arreu. El seu ampli repertori orquestral inclou els grans oratoris barrocs, clàssics i romàntics, així com obres del segle XVII i del XX. La docència també és una part important de la vida artística del tenor; des del 2004 és professor de la Hochschule für Musik und Tanz de Colònia i, a més, imparteix habitualment masterclasses a joves cantants de tot el món. Per la seva banda, el pianista britànic Roger Vignoles és reconegut internacionalment com un dels millors pianistes acompanyants i és considerat una autoritat en el repertori de cançó. Ha organitzat i coordinat diversos festivals de cançons i cicles. Com a docent, és convidat a nombroses universitats i ofereix masterclasses a les principals ciutats d’Europa i Nord-amèrica.

Imatge destacada: (c) Jean-Baptiste Millot.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter