Subscriu-te

El viatge musical de Loreena McKennitt passa per Barcelona

Per Jordi Urpí

Després de gairebé quatre anys absent dels escenaris barcelonins (la seva darrera visita va esdevenir-se al Poble Espanyol i data de juliol del 2008), la canadenca Loreena McKennitt (Morden, Manitoba, 1957) torna a la capital catalana. La cita, que ha aixecat una gran expectació entre els nombrosos i fidels seguidors que aquesta artista té a casa nostra, serà el dimarts 24 d’abril, corresponent a la programació del Festival del Mil·lenni, i tindrà el Palau de la Música com a escenari.

Aquest concert forma part de la gira “Celtic Footprints Tour”, que aquesta primavera ha de dur McKennitt per ciutats de tot Europa i que significa una mena de retorn a les seves arrels. Perquè, sense oblidar clàssics del seu repertori com Marco Polo, Caravanserai o Penelope’s Song, el gruix del concert es basarà en l’atmosfera celta que nodreix The wind that shakes the barley (Quinlan Road, 2010), un treball que inclou vuit peces tradicionals i una sola composició d’autoria pròpia.

Artista de llarg recorregut (va publicar el seu primer disc, Elemental, l’any 1985), Loreena McKennitt va començar la seva carrera musical cantant tonades irlandeses i escoceses en la intimitat de petits bars i cafès del seu Canadà natal. A poc a poc va desenvolupar un estil propi, que connectava la música celta amb altres tradicions (des de les mediterrànies fins a les centreasiàtiques) i que la va convertir en un dels principals noms de l’escena de les músiques del món, gràcies a la seva veu clara, el treball instrumental acurat i un cert embolcall de misticisme en les seves interpretacions.

A les notes interiors de The wind that shakes the barley, McKennitt ens explica que ha volgut recuperar la seva relació amb la música celta perquè “de tant en tant tenim la necessitat de tornar als nostres inicis per sentir de nou, amb la perspectiva del temps i l’experiència, aquells petits detalls familiars que una vegada vam estimar i que, en realitat, encara ara estimem”. Tota una declaració d’intencions d’una artista que sempre ha sabut trobar els companys perfectes per al seu viatge musical i que ha demostrat, en tots aquests anys, una maduresa extraordinària.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter