Subscriu-te
,

Els cors de Palau Vincles estrenen la cantata ‘Beethoven i els fantasmes de la música’

El diumenge 12 de desembre, a les 12 h, tindrà lloc un dels moments més esperats per als cors de Palau Vincles, un dels concerts anuals al Palau de la Música Catalana, en què les formacions corals del projecte es reuneixen presencialment a la sala modernista. En aquesta ocasió els cors de Palau Vincles oferiran l’estrena absoluta de la cantata Beethoven i els fantasmes de la música, encarregada a Marian Márquez i Ariadna Pastor. L’obra s’havia d’haver estrenat el juny del 2020, amb motiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven, però la pandèmia ha fet que l’estrena s’hagi ajornat un any i mig i arribi ara, com a celebració de Nadal.

La peça es va concebre amb l’objectiu d’apropar la música clàssica als infants i joves del cors, i per bé que Beethoven n’és el protagonista, la música també s’inspira en els principals compositors de música clàssica de la història, com Mozart, Haydn, Wagner o Schubert, entre d’altres.

En total seran 700 infants i joves (500 integrants de les formacions corals de Palau Vincles i 200 dels centres adscrits procedents de l’Escola de Músics) els que participaran en l’estrena, amb direcció escènica de Dani Coma i direcció musical d’Esteve Nabona (director artístic de Palau Vincles) i Mercè Pi, Quima Ferré i Guifré Canadell (directors de cors de Palau Vincles). L’esdeveniment, un concert amb entrades per invitació per a les famílies dels cantaries, suposa una nova oportunitat per donar visibilitat al projecte i una experiència magnífica per als nens i nenes d’actuar junts en un escenari com el Palau de la Música Catalana davant del públic.

Palau Vincles va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral. Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen per al creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat i el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

El mes de novembre passat Palau Vinces va publicar les bases del primer Concurs de Composició de la Cançó de l’Estiu de Palau Vincles, per a obres corals de nova creació, originals i inèdites. Les obres guanyadores s’estrenaran en el marc del concert d’estiu de Palau Vincles que se celebrarà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana el 12 de juny de 2022.

Imatge destacada: © Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter