Subscriu-te
,

Els guanyadors del I Concurs Nacional de Piano Frédéric Chopin de la República Argentina actuen a Barcelona

José Ricardo Díaz
José Ricardo Díaz

Els joves pianistes argentins José Ricardo Díaz i Pablo Nieva, guanyadors de la primera edició del Concurs Nacional de Piano Frédéric Chopin de la República Argentina, tocaran a Catalunya en la gira que estan duent a terme per diversos països d’Europa, entre els quals Polònia, França, Holanda, Espanya i Portugal.

José Ricardo Díaz i Pablo Nieva, ambdós de nacionalitat argentina, van resultar premiats en aquesta primera edició del concurs per a piano Frédéric Chopin de l’Argentina, que va tenir lloc el març de 2013. El concurs s’escampà per totes les províncies de la República Argentina com a fase preliminar, de la qual van quedar set finalistes entre 18 i 30 anys que van competir en la final a Buenos Aires.

El jurat del concurs era format per pianistes i professors de diversos indrets del món: Roustem Saitkoulov (França/Rússia), Juliana Steinbach (França), Piotr Paleczny (Polònia), Raquel Boldorini (Uruguai), Aldo Antognazzi (Argentina) i Mauricio Guzmán (Argentina), que atorgaren el primer premi a José Ricardo Díaz. El pianista Hugo Schuler obtingué el segon premi, mentre que Pablo Nieva fou acreditat amb el tercer premi.

El concurs és organitzat pel Ministerio de Relaciones Exteriores y Culto de la Nación, mitjançant la Dirección General de Asuntos Culturales, el Consejo Federal de Cultura i la Fundación Música Esperanza. També hi col∙laboren el Ministeri de Cultura de la República Francesa, el Ministeri de Cultura de Polònia –mitjançant les ambaixades respectives a la República Argentina– i la UNESCO. El concurs és una iniciativa del pianista argentí Miguel Ángel Estrella, solista internacional, fundador de l’ONG Música i Esperança i ambaixador argentí a la UNESCO.

Pablo Nieva
Pablo Nieva

Els dos joves pianistes argentins ja han tocat a Varsòvia, París i la Haia com a part d’aquesta gira, i la setmana vinent aterraran a Barcelona, on tocaran al Conservatori de Badalona (dijous 6 de març), Conservatori Municipal de Música de Barcelona (dilluns 10 de març), Institut Francès de Barcelona (dimarts 11 de març) i Biblioteca Nacional de Catalunya (dijous 13 de març), abans de viatjar a Madrid i Porto. Així mateix, han ofert diversos concerts a l’Argentina durant la temporada 2013-14, incloent-hi una actuació amb l’Orquesta Sinfónica Nacional de Argentina. En els concerts a Catalunya oferiran peces de Chopin, Bach i Debussy, i dels compositors llatinoamericans Guastavino i Golijov.

Els joves pianistes també faran una visita al taller que Música Esperança té a l’Escola Llibertat de Badalona el dimecres dia 12, i oferiran un petit concert per als alumnes d’aquest centre.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter