Subscriu-te

Recuperació de la versió íntegra i simfònica de la rondalla ‘La Santa Espina’

Anna Alàs, David Alegret i Enric Martínez-Castignani són els solistes vocals d’aquesta producció de La Santa Espina
Anna Alàs, David Alegret i Enric Martínez-Castignani són els solistes vocals d’aquesta producció de La Santa Espina

Amb motiu de la designació de la ciutat de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014 –prenent el relleu d’Arenys de Munt–, comença un extens programa d’activitats sardanistes, entre els quals destaca la reestrena de la rondalla –teatre líric català– La Santa Espina en versió de concert el dissabte 15 de març, a les 21 h, al Barcelona Teatre Musical (BTM); l’obra d’Enric Morera i text d’Àngel Guimerà va ser estrenada per primer cop l’any 1907 al Teatre Principal de Barcelona (amb més de dues-centes representacions) i des d’aleshores no s’havia interpretat íntegrament.

La Santa Espina –obra de caràcter fantàstic i amb un rerefons de reivindicació nacional en un període polític delicat, estructurada en tres actes i sis quadres– serà interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la batuta del Rubén Gimeno, tot recuperant la partitura original escrita per a orquestra simfònica. Els tres papers principals de l’obra estaran interpretats pels solistes vocals següents: la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs, el tenor David Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani; completa el repartiment musical la Coral Polifònica de Vilafranca.

Està prevista una segona funció el dia 16 de març al BTM i dues representacions més a Escaldes d’Engordany (Andorra, Auditori Prat del Roure) i a Perpinyà (Palau de Congressos) els dies 28 de març i 13 d’abril, respectivament.

Un any d’activitats

El proper dissabte 8 de març es donarà el tret de sortida dels actes que tindran lloc a Barcelona com a Capital de la Sardana 2014. El Fossar de les Moreres i l’avinguda de la Catedral n’acolliran els dies 8 i 9 els primers actes festius: la proclamació institucional (a partir de les 11.30 h), que inclourà el lliurament de la bandera de la capitalitat, el pregó de l’escriptor Màrius Serra, la ballada de sardanes i la festa popular inaugural (17 h).

A banda de les activitats de vessant més institucional, també hi haurà concerts de diverses cobles, conferències i debats, amb l’objectiu de promoure i donar valor a la sardana, la inauguració de l’exposició Vicenç Bou i d’Arxius del Fons de la Biblioteca de Catalunya, i la presentació del llibre de Jesús Ventura, així com la presència d’activitats en el marc de les festes locals. Més d’una vintena d’actes extraordinaris se sumaran a la mateixa activitat sardanista organitzada a la ciutat de Barcelona, que situarà el nombre total d’activitats programades durant els dotze mesos de durada de la capitalitat a l’entorn d’un centenar. Les entitats impulsores de la Capital de la Sardana són la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

Les entrades per a La Santa Espina al Barcelona Teatre Musical, de 25 a 35 euros, es poden adquirir a través del portal www.ticktackticket.com. Més informació a www.capitaldelasardana.cat/bcn2014 i www.comedia.cat/ca/comediateca/la-santa-espina.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter