Subscriu-te

Es presenta la segona edició del Barcelona Obertura Spring Festival

El Barcelona Obertura Spring Festival (BOSF), iniciativa conjunta de Barcelona Global, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, celebra aquest any la segona edició després de la cancel·lació forçosa del 2020 tot mantenint intactes els objectius fundacionals de treballar per seguir posicionant internacionalment Barcelona com a ciutat de cultura i música. El festival se celebrarà entre el 5 i el 28 de març i es nodreix de les programacions d’aquests escenaris i col·laboradors amb un total de tretze concerts.

Del Gran Teatre del Liceu s’hi inclouen el concert de la seva orquestra, dirigida per Josep Pons, amb un programa de danses hongareses i eslaves de Brahms, Dvořák, Kodály, Bartók i Borodin, l’òpera Lessons in love and violence de George Benjamin i Martin Crimp i la nova producció d’Otello de la Bayerische Staatsoper, dirigida per Gustavo Dudamel, amb Gregory Kunde, Krassimira Stoyanova i Carlos Álvarez als rols principals.

Café Zimmermann. © Sylvain Couzinet-Jacques

El Palau de la Música Catalana hi aportarà el recital de piano de Grigory Sokolov i els concerts del Cuarteto Quiroga, el conjunt francès Café Zimmermann amb la integral dels Concerts de Brandenburg de Bach i l’Ensemble Pygmalion, dirigit per Raphäel Pichon, amb la Passió segons sant Mateu de Bach.

Per la seva banda, l’Auditori de Barcelona se sumarà al festival amb dos programes de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’un dedicat a Robert Gerhard i Frederic Mompou, dirigit per Francesc Prat i amb la soprano Núria Rial, i l’altre dirigit per Elim Chan i Sol Gabetta al violoncel solista amb obres de Sofía Martínez, Saint-Saëns, Mozart i Prokófiev. I també els concerts del baríton Andrè Schuen i el pianista Daniel Heide, amb La bella molinera de Schubert, i de la Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Lluís Vilamajó.

Ibercamera hi participarà amb el concert del pianista Daniil Trifonov al Palau de la Música Catalana, amb un programa dedicat íntegrament a Beethoven, mentre que l’Orquestra Camera Musicae, membre del Barcelona Obertura des del 2020, oferirà dues sessions del Concierto de Aranjuez de Rodrigo amb Guillermo García Calvo com a director convidat i Pablo Sáinz Villegas a la guitarra, també al Palau.

Paral·lelament, i per apropar la música a tots els ciutadans, tornarà l’Obertura City+, un circuit de vint-i-set concerts gratuïts distribuïts pels deu districtes de la ciutat i que recuperaran els tres eixos temàtics proposats el 2020 passat: univers Robert Gerhard, fusió Europa i Beethoven-32 Sonates per a piano; una marató organitzada conjuntament amb el Concurs Maria Canals, que tindrà lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de juny. Aquests concerts, ja previstos en l’edició 2020, reforcen el compromís del Barcelona Obertura amb el talent local de la ciutat en un moment en què el teixit artístic està vivint greus dificultats. Els concerts se celebraran a vint espais diferents, als quals se suma en aquesta ocasió la Casa SEAT, alhora que es mantenen les incorporacions del 2020: Fundació Tàpies, MACBA, CaixaForum i els centres cívics Can Basté, La Sagrera i el Matas i Ramis.

El BOSF compta amb la implicació de més d’una quarantena d’entitats i ve precedit per l’èxit de la primera edició, que es va dur a terme entre els dies 4 i 17 de març de 2019, i que va comptar amb més de 33.800 assistents. L’edició d’enguany s’adapta a les exigències artístiques marcades per la COVID-19. També rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives i de l’ICUB, amb recursos procedents de l’impost turístic. Les entrades per als concerts del festival es podran adquirir des del web www.barcelonaobertura.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter