Subscriu-te

Estrena d’una obra d’Albert Guinovart en la temporada de tardor-hivern de la Societat Coral Amics de la Unió

El Cor Infantil Amics de la Unió. © Anna Padrós
El Cor Infantil Amics de la Unió. © Anna Padrós

La temporada de tardor i hivern 2013-14 de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, que es va presentar el 5 de novembre passat, ofereix una sèrie de propostes que segueixen la línia artística de l’entitat, la qual està obtenint resultats molt destacats, com el recent doble premi europeu del Cor Infantil Amics de la Unió al concurs Let the Peoples Sing . Entre aquestes propostes hi ha l’estrena del Conte de Nadal d’Albert Guinovart, coproducció amb l’Orquestra Camera Musicae, que el Cor Infantil presentarà pels volts de Nadal. Estadísticament, aquesta temporada consta de 15 produccions, de les quals 5 són estrenes, i es farà un total de 26 concerts, que tindran lloc a més d’una vintena de municipis de Catalunya.

Precisament el Cor Infantil, dirigit per Josep Vila Jover, serà l’encarregat d’inaugurar la temporada a Granollers el proper diumenge, 10 de novembre (església de Sant Esteve, 18 h), amb el projecte Salve Regina, corresponent al cicle La Música del Cel, que recull música sacra contemporània dedicada a la figura de la Mare de Déu. Es tracta d’un repertori de gran qualitat i complexitat tècnica en què es podran escoltar, entre d’altres, obres d’autors com Kodály, Poulenc o Duruflé, i també de compositors encara en actiu, com Gumí, Alcaraz, Elberdin, Busto, Kocsar, Sato o Nystedt.

Ja en un registre molt diferent, el Cor Infantil oferirà el dia abans, dissabte, 9 de novembre, el seu tan celebrat espectacle V-E-U-S a la Sala Teatre de l’Ametlla del Vallès (21 h). Aquest concert sinestètic amb direcció d’escena de Marta G. Otín –finalista als Yeah! Awards 2013– també es podrà veure a la Garriga (16 de novembre), Girona (26 de febrer) i Vic (1 de març).

El Cor Infantil serà el cos coral principal en l’estrena de l’obra encarregada a Albert Guinovart Conte de Nadal –versió del compositor de l’obra homònima de Charles Dickens– que es du a terme amb l’Orquestra Camera Musicae i que es presentarà en petit format a diversos teatres de les comarques de Tarragona durant el mes de desembre –el Morell, dia 21; Tarragona, dia 22; la Pobla de Mafumet, dia 26, i a l’Hospitalet de l’Infant, dia 29– abans de fer-ne l’estrena oficial al Teatre Auditori de Granollers el 4 de gener de 2014. En aquest concert, que a més inclou un recull de nadales tradicionals arranjades pel mateix Guinovart amb el títol de Suite nadalenca, intervindran els Petits Cantors Amics de la Unió (Marta Dosaiguas, directora), el Cor d’Elemental Amics de la Unió (Maria Illa, directora) i el Cor d’Elemental de l’Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès (Isabel Mantecón i Daniel Gàlvez, directors), tots sota la direcció de Tomàs Grau, titular de l’Orquestra Camera Musicae.

Durant el mes de gener de 2014 el Cor Infantil Amics de la Unió tornarà a treballar amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya-Alevins amb l’espectacle Somnis de músic, que es representarà novament a l’Auditori de Barcelona, igual que ja es va fer el gener de 2013.

Preparant el Nadal

El Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó
El Cor Jove Amics de la Unió. © Jordi Ribó

La gran cita nadalenca d’enguany serà el 15 de desembre al Teatre Auditori de Granollers, on s’oferirà un doble concert, com ja és habitual. Al matí (12.30 h) els Minimúsics, els més petits de l’Escola de Música Amics de la Unió, oferiran el seu espectacle titulat Viatge de Nadal, i el cor d’Inicis presentarà un recull de danses titulat Dansem cançons. A la tarda (19 h) seran la resta de cors de l’entitat, acompanyats de l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió, els que presentaran el seu repertori. Així, els Petits Cantors, el Cor Elemental i el Cor Infantil interpretaran junts la Suite de Nadal d’Albert Guinovart; per la seva banda, el Cor Jove, el Cor Mixt i el Cor de Cambra de Granollers, acompanyats de l’Orquestra de Cambra, interpretaran també un recull de nadales i, finalment, el Cor de Cambra de Granollers presentarà l’Oratori de Nadal de Camille Saint-Saëns, una obra de les més interpretades arreu del món en aquestes dates.

El Cor de Cambra de Granollers
El Cor de Cambra de Granollers

Aquesta obra de Saint-Saëns serà la que el Cor de Cambra de Granollers presentarà enguany en el concert que cada any té lloc a l’església de Sant Esteve el 26 de desembre, en què s’ofereix una obra coral de temàtica nadalenca, tal com es va fer l’any passat amb El Messies de Händel.

Altres projectes

Cal destacar més projectes, com la nova proposta del Cor Jove Amics de la Unió, Tastets, un recull variat de música coral de tots els estils i èpoques i que es podrà escoltar en tres concerts durant el mes de novembre a Montornès, Rubí i Granollers.

El Cor Mixt Amics de la Unió
El Cor Mixt Amics de la Unió

El Cor Mixt Amics de la Unió també du a terme una activitat intensa, tot col·laborant amb la companyia de teatre musical Milnotes, participant en la producció de la sarsuela Katiuska, que s’estrenarà al Teatre Auditori de Granollers el 8 de desembre, alhora que continua treballant en l’espectacle de producció pròpia La Birondon, que es podrà veure a Parets del Vallès i a les Franqueses del Vallès durant els propers mesos.

També es faran els concerts tradicionals de cada any, com el Concert de Santa Cecília, al Teatre Auditori de Can Palots de Canovelles i que enguany serà en benefici d’Oncovallès, o el també tradicional Concert de la Mitja Marató, que cada any reuneix escoles de música de la Garriga, les Franqueses del Vallès i Granollers al Teatre Auditori de Bellavista.

El passat 5 de novembre es va presentar la temporada de concerts de la Societat Coral Amics de la Unió per als mesos de tardor i hivern. En l’acte van intervenir Josep Vila Jover, director artístic de la Societat; Albert Guinovart, compositor i pianista; Tomàs Grau, director de l’Orquestra Camera Musicae, i Josep Mayoral, alcalde de Granollers
El passat 5 de novembre es va presentar la temporada de concerts de la Societat Coral Amics de la Unió per als mesos de tardor i hivern. En l’acte van intervenir Josep Vila Jover, director artístic de la Societat; Albert Guinovart, compositor i pianista; Tomàs Grau, director de l’Orquestra Camera Musicae, i Josep Mayoral, alcalde de Granollers

D’altra banda, l’Escola de Música Amics de la Unió ja és un centre autoritzat per la Generalitat de Catalunya i, per tant, compleix totes les normatives requerides per impartir classes de música com qualsevol altre centre, tot formant part del mapa oficial de centres d’estudis musicals de Catalunya.

Per a més informació, consulta de la programació completa i activitats: www.amicsdelaunio.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter