Subscriu-te

Música de difunts del Renaixement a Sant Pau del Camp

El conjunt de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona. © José Manuel Alorda
El conjunt de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona. © José Manuel Alorda

El conjunt de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona –creat el 1991 amb l’objectiu de divulgar el repertori menys conegut del Renaixement i el Barroc, amb un interès especial en la polifonia religiosa– ofereix un nou concert a l’església de Sant Pau del Camp de Barcelona demà dissabte, 9 de novembre, a les 21 h (carrer Sant Pau, 101).

El cor oferirà una selecció de música de difunts del Renaixement, d’una qualitat extraordinària, d’autors com Tomás Luis de Victoria, Estêvão Lopes Morago, Duarte Lôbo, Filipe de Magalhães, Francisco de Peñalosa, Cristóbal de Morales i Frei Manuel Cardoso.

El concert forma part de la segona temporada d’aquesta formació coral a l’església romànica barcelonina de Sant Pau del Camp, un espai de gran bellesa arquitectònica i amb una acústica neta. L’entrada té un preu de 10 euros.

Musica Reservata de Barcelona

Després de vint anys d’activitat ininterrompuda, Musica Reservata de Barcelona (MRB) és considerat un dels conjunts vocals més coneguts d’arreu del país per la seva dedicació exclusiva al repertori religiós del Renaixement, i especialment a l’escola ibèrica de polifonia. Han estat nombrosos els directors convidats que han aportat la seva experiència al treball de l’MRB: Jean-Marc Andrieu, Peter Phillips, Andrew Carwood, Bart Vandewege, Paul Hillier, Bruno Turner, Romà Escalas, Josep Vila i Mireia Barrera.

El grup ha actuat a Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Palestina, Jordània, Polònia i Finlàndia. Destaca la seva participació en els principals festivals espanyols, com ara el de Granada, Daroca, Barcelona, Ronda, Conca, Girona, FIMTE d’Almeria o els festivals de Ciutadella i Maó. L’any 1995 l’MRB va obtenir el primer premi del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. Han enregistrat cinc discos, un dels quals és un concert en directe ofert a Granada el 1999, sota la direcció de Peter Phillips. Precisament amb aquest director britànic va presentar el seu últim disc l’any 2009.

Tot i dedicar-se se a la música antiga, l’interès de l’MRB pel repertori contemporani l’ha dut a interpretar Stimmung (1968) de Karlheinz Stockhausen a Granada, Altea i Conca; també els compositors Albert Guinovart i Alfredo Aracil els han dedicat diverses obres. El 2009 va enregistrar Lamentaciones de Joan Sanmartí, fruit d’una exposició amb l’artista Javier Pérez.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter