Subscriu-te

ETC Festival d’Estiu de Tarragona 2014

Música, teatre i dansa, del 10 de juliol al 19 de setembre, per a tots els públics

Chucho Valdés
Chucho Valdés

L’ETC Festival d’Estiu de Tarragona presenta enguany una programació força variada en la qual la música abasta la majoria de les divuit propostes que donen forma al festival entre música, teatre i dansa. L’apartat musical, l’iniciarà l’11 de juliol el pianista cubà Chucho Valdés i la seva banda, els Afro-Cuban Messengers –els quals comptaran amb convidats especials que formaran la secció de metalls–, i basaran el concert en els temes del seu l’enregistrament més recent: Border-Free. Vindrà després el grup japonès Kodo amb l’espectacle de tambor tradicional japonès (taiko); aquest concert gaudeix de la col·laboració de la Japan Foundation i s’inscriu dins l’Any Dual Japó/Espanya.

Miguel Poveda
Miguel Poveda

Un dels noms més potents del flamenc actual és Miguel Poveda i serà acompanyat al piano per Joan Albert Amargós i el guitarrista Chicuelo, amb Paquito González (percussió), Londro (palmas i cant), i Carlos Grilo (palmas). El concert de Poveda ofereix una primera part amb un repertori del cant més tradicional, conservant la seva essència però passat pel seu filtre personal, i una segona part, amb Amargós, en què interpretarà algunes cançons del seu repertori de Coplas del querer.

La Banda Simfònica Unió Musical de Tarragona, dirigida per Óscar Miguel Losada, s’endinsarà en el món de la música afrocubana en una fusió interessant amb un septet de latin jazz format per músics amb una llarga trajectòria en aquest camp. Es tracta de l’estrena absoluta d’aquest projecte de fusió entre la banda de música i el latin jazz amb arranjaments creats expressament per a aquest format guiat pel guitarrista i compositor Joel Codinach.

Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista Raül Fernández Miró
Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista Raül Fernández Miró

La Jove Orquestra Intercomarcal (JOIC), dirigida per Marcel Ortega i Martí, enguany en el seu cinquè aniversari, presentarà el programa “Fidelio” que uneix les figures de Beethoven i Rimski-Kórsakov, dos músics molt compromesos amb les seves societats i amb l’ideal democràtic. Per a aquesta ocasió, es comptarà amb la parella solista Èlia Casals i Alejandro Ortuño –guanyadors del 2n Concurs per a Solistes de la JOIC– i la companyia de dansa del ventre Alhazar. El concert tindrà caràcter solidari a favor de la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. Per la seva banda, la parella jazzística formada per la jove Andrea Motis i Joan Chamorro, agombolats per una big band, no faltaran a la cita tarragonina, com tampoc el tàndem de la cantant Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista Raül Fernández Miró, que presentaran a la ciutat el seu primer disc junts: Granada. L’àmbit coral tindrà la seva representació a l’ETC amb un dels concerts de la Setmana Cantant que organitza l’Associació Cor Ciutat de Tarragona. Amb la participació de més de 300 cantaires i l’orquestra simfònica Camerata XXI, s’interpretarà la Cantata de Sant Nicolau de Benjamin Britten.

Finalment, la música més comercial serà representada per Sergio Dalma, Abraham Mateo, Els Amics de les Arts, Melendi, Malú i el musical que homenatja Mecano, La fuerza del destino. Pel que fa a la dansa, l’ETC acull el Ballet Folklòric Nacional de Rússia; i pel que fa al teatre, s’hi podran veure les obres Dones com jo de T de Teatre, El crèdit de Jordi Galceran, i La extraña pareja de Neil Simon, amb Joan Pera i Antonio Dechent.

Per a més informació, detall de les actuacions i venda d’entrades de l’ETC Festival d’Estiu de Tarragona, es poden consultar les pàgines web www.festivaldestiudetarragona.cat i www.tarragona.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter