Subscriu-te

Grans concerts a L’Atlàntida de Vic: complicitats i singularitat

Grans Concerts 2018 consolida la singularitat musical de la ciutat i suma noves complicitats amb el Museu Episcopal de Vic.

Daniel Hope, Orquestra de Cambra de Zuric, Academy of Ancient Music de Londres, Quartet Gerhard, Trio Barcelona, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i la pianista Katharina Treutler seran els protagonistes d’aquesta edició

L’Atlàntida de Vic acollirà l’únic concert que l’Academy of Ancient Music de Londres realitzarà a Catalunya durant el 2018

La programació dels Grans Concerts a L’Atlàntida de Vic 2018 presenta enguany una programació que destaca per la singularitat. Montse Catllà, directora general de L’Atlàntida, subratlla la rellevància de la interpretació que l’Orquestra de Cambra de Zuric, sota la direcció de Daniel Hope, realitzarà d’El Messies de Händel i la versió que l’Academy of Ancient Music de Londres oferirà de Les quatre estacions de Vivaldi en la seva única actuació (2 de desembre) a Catalunya durant el 2018.

Montse Catllà també explica el nou marc de relació que es vol establir amb el Museu Episcopal de Vic amb l’objectiu de potenciar sinergies i projectes compartits. Per aquesta raó, es concebran activitats que connectin el patrimoni artístic del Museu Episcopal de Vic amb els concerts que formen el cicle. Un bon exemple en són les connexions que es poden establir entre el Retaule de la passió, mort, resurrecció i ascensió de Crist que es troba exposat a la col·lecció permanent del Museu i el concert d’El Messies de Händel que s’interpretarà a L’Atlàntida el 14 de desembre.

Quartet Gerhard. Foto: Molina Visuals

Altres concerts destacats de la programació són els del Quartet Gerhard, que després d’haver-hi actuat el 2012 en l’apartat de Joves Intèrprets torna a L’Atlàntida (4 de novembre) plenament consolidat als circuits internacionals europeus, i el concert extraordinari que el Trio Barcelona (germans Claret i Albert Attenelle) oferirà a Vic (16 de novembre) després de cinquanta anys de carrera musical.

Com cada any abans de cada concert, se seguiran oferint xerrades divulgatives a càrrec de diverses personalitats del món cultural.

Arts escèniques a L’Atlàntida

En homenatge al poeta Lluís Solà i Sala, L’Atlàntida estrenarà Els camins invisibles, una coproducció amb Teatres d’Osona i Teatre ESseLa

L’acte inaugural d’enguany presentarà la temporada escènica de tots els equipaments municipals de Vic: L’Atlàntida, ETC i Institut del Teatre

Amb la presentació de la nova temporada de música i arts escèniques, L’Atlàntida consolida i amplia un projecte cultural i educatiu de gran ambició artística amb l’objectiu de compartir-lo amb tota la ciutadania i de seguir sumant complicitats amb altres entitats culturals. Tal com recull el Pla d’Acció Cultural de Vic, durant els propers mesos L’Atlàntida exercirà funcions de coordinació de l’activitat escènica i musical de la ciutat. La inauguració de la temporada escènica tindrà lloc a L’Atlàntida el 29 de setembre.

Una altra de les cites imprescindibles d’aquest semestre serà l’estrena d’Els camins invisibles, una producció pròpia de L’Atlàntida a partir dels poemes en prosa de Lluís Solà i Sala.

Pel que fa al conjunt de programació, hi destaca la presència d’artistes o entitats osonenques com Núria Graham, l’Orquestra de Cambra de Vic, Sau, l’Orfeó Vigatà, el Casino de Vic, o els Pastorets, entre d’altres. Respecte de la programació teatral de gran format, visitaran Vic alguns dels grans èxits de l’escena teatral barcelonina, com Èdip de Sòfocles, Un cop l’any, dirigida per Àngel Llàcer, o Les noies de Mossbank Road, entre d’altres. També s’oferiran activitats complementàries de L’Atlàntida Educa, amb conferències a l’entorn de textos teatrals, diàlegs amb els equips artístics després de les funcions o xerrades prèvies abans dels concerts.

Enguany l’espectacle benèfic serà a càrrec de Quim Masferrer, amb l’Hospital de la Santa Creu de Vic com a beneficiari. I l’inici de la programació teatral serà a càrrec de Ventura de Cristina Clemente, una proposta diferent que es realitzarà en un espai insòlit, la Casa Bojons i que encapçala el cicle de teatre multidisciplinari ESCENARIS.

Amb l’objectiu de facilitar l’accés a un nombre més gran de persones, se seguiran proposant diferents tipus d’abonaments: tastet de teatre, grans concerts, abonament lliure i abonament jove. A més a més, tots els espectacles disposen d’un màxim de 10 entrades amb un preu especial de 10 € cada una. Aquestes entrades corresponen a l’última fila i es poden adquirir a partir del 25 de juliol i fins a 48 hores abans de cada espectacle.

 

 

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter