Subscriu-te

Grans intèrprets i repertoris únics al festival Nits de Clàssica 2018

Del 30 de juny al 29 de juliol tindrà lloc la setena edició del festival Nits de Clàssica, cita estival ineludible que tornarà a transformar la vida musical de la ciutat de Girona amb propostes sorprenents, estrenes exclusives, repertoris únics i parelles artístiques que s’uniran només per a l’ocasió. Així, Les Talens Lyriques amb Christophe Rousset, Carolyn Sampson, Isabelle Faust, Stephan Degout, Jakub Józef Orlinski, Aaron Pilsan i Kian Soltani són alguns dels noms que destaquen en aquesta edició d’un festival que té la voluntat de consolidar un model únic a la ciutat, tot posant en diàleg la música i el patrimoni gironí. El festival, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, constarà de dotze concerts en diferents escenaris de la ciutat: Barri Vell, Auditori, catedral i el seu claustre, Museu d’Art, monestir de Sant Daniel o Sant Pere de Galligants. La cita estiuenca retrà homenatge especial al compositor, pianista i director d’orquestra Leonard Bernstein (1918-1990), de qui programarà algunes de les composicions més conegudes en diferents concerts, així com a Claude Debussy en el centenari de la seva mort i a Françoise Couperin en els 350 anys del seu naixement, dels quals la programació inclourà diverses obres.

La proposta artística

Isabelle Faust i Alexander Melnikov

La violinista Isabelle Faust, artista resident del festival, inaugurarà l’edició d’enguany i completarà la integral de les Sonates per a violí i piano de Mozart al costat del pianista Alexander Melnikov (30 de juny), un encàrrec del festival a la intèrpret que va començar l’any passat; Faust també oferirà un segon concert amb la proposta “Isabelle Faust & Friends”, una formació de cambra que oferirà el conegut Octet en Fa major, D. 803 de Franz Schubert, entre altres obres (12 de juliol). El pianista rus Alexander Lubimov presentarà la integral de les Balades de Chopin (4 de juliol). Una parella artística unida per a l’ocasió, la soprano Carolyn Sampson i l’organista Juan de la Rubia, oferirà un viatge fascinant per un catàleg íntim de Bach amb el seu Quadern d’Anna Magdalena Bach (6 de juliol).

Christophe Rousset. © Ignacio Barrios

Cita obligada és el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que, dirigida per Manel Valdivieso, interpretarà la Simfonia núm. 1, “Tità” de Gustav Mahler (8 juliol). Christophe Rousset i la seva formació, Les Talens Lyriques, seran els grans ambaixadors del festival en l’homenatge a Couperin oferint algunes de les obres més impressionants de la música vocal del Barroc, com les Lliçons de tenebres (9 de juliol). La formació Musica Reservata de Barcelona oferirà l’estrena de la Missa a sis veus del compositor Joan Magrané, un encàrrec del festival durant tres anys consecutius, que té en aquest concert el punt de partida (11 de juliol).

Stéphane Degout

També hi haurà l’actuació conjunta de dos noms que han entrat amb força al circuit internacional, el violoncel·lista Kian Soltani i el pianista Aaron Pilsan (17 de juliol), amb un programa que posarà en diàleg el seu talent innat. La Jove Orquestra de les Comarques Gironines interpretarà la impressionant Patètica de Txaikovski i el Concert per a flauta núm. 1 de Mozart amb el jove flautista Jaume Castells com a solista (21 de juliol). El baríton Stéphane Degout, un dels cantants més valorats de la lírica actual, al costat del pianista Alain Planès oferiran un recital amb mélodies franceses de Poulenc, Ravel, Fauré i Debussy (22 de juliol). Finalment, Jakub Józef Orlinski, un dels contratenors de moda i catapultat a la fama en la darrera edició del Festival d’Ais de Provença, clourà el festival el 29 de juliol.

D’altra banda, seguint la línia de cada any, la imatge del cartell s’ha encarregat a un artista contemporani; enguany el signa l’artista novaiorquesa Karine Laval, que ha cedit la seva imatge Heterotopia 65 especialment per a Nits de Clàssica 2018.

Més informació i venda d’entrades en aquest enllaç.

Imatge destacada: Jove Orquestra de les Comarques Gironines

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter