Subscriu-te

Guanyadors del Premi Joves Compositors Fundació Autor-CNDM 2012

Imatge dels finalistes del Premi Joves Compositors Fundació Autor-CNDM 2012. © Ignacio Evangelista

El valencià Iván González Escuder ha estat el guanyador del primer premi, Premi Xavier Montsalvatge, dotat amb 6.000 euros, de la 23a edició del Premi Joves Compositors Fundació Autor-CNDM 2012 amb l’obra Dotze moments musicaux. Per la seva banda, la compositora castellonenca María José Belenguer Dolz, amb l’obra Ida y vuelta, va obtenir-hi el segon premi, Premi Carmelo Alonso Bernaola, dotat amb 3.000 euros. Finalment, el tercer premi, Premi Francisco Guerrero Marín, dotat amb 1.500 euros, va ser atorgat al barceloní Marcos Fernández Barrero, per l’obra Mare Entro Terra. La Menció Honorífica Juan Crisóstomo Arriaga, valorada en 1.200 euros, va ser per al madrileny Jesús Aranda Peña, per Divertimento para 8 instrumentos, op. 10. Tots aquests compositors són menors de 35 anys.

El lliurament dels guardons va tenir lloc el passat 3 de desembre a l’Auditori 400 del Museo Centro de Arte Reina Sofía a Madrid. Abans de l’acte, el grup instrumental Siglo XX, sota la direcció de Florian Vlashi, va interpretar les obres finalistes. El jurat va estar format pels compositors Consuelo Díez, Jorge Fernández Guerra, Pilar Jurado i José Zárate, i el director Nacho de Paz.

El Premi Joves Compositors –que actualment convoquen conjuntament la Fundació Autor de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM)– es va crear l’any 1987 per estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves creadors de fins a 35 anys, amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i el coneixement social de nous llenguatges, tendències i modes d’expressió musicals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter