Subscriu-te

Tres guitarristes llatinoamericans, guanyadors de la novena edició del Certamen Llobet

El guitarrista xilè Luis Guevara, guanyador del primer premi del Certamen Llobet 2012

El 12 de novembre passat es va fer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el lliurament de premis del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet, acte que va clausurar les activitats relacionades amb aquesta edició especial del certamen  –esdevinguda durant els mesos d’octubre i novembre passats–, amb les intervencions de Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils, i el mestre Eulogio Dávalos, director del Certamen.

Els guanyadors d’aquesta edició 2012, tots pertanyents al continent americà, van ser el xilè Luis Guevara (primer premi i Premi Llobet, dotat amb 5.000 euros, una guitarra de concert Manuel Rodríguez & Sons i gires per Llatinoamèrica i Espanya), el mexicà Alejandro Cordova (segon premi i premi del públic, dotat amb 3.000 euros, i un concert a Les Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol) i el també xilè Andrés Madariaga (tercer premi, dotat amb 1.500 euros i concert al Festival Internacional de Guitarra de Girona). Els tres joves guanyadors tenen edats compreses entre els 24 i 26 anys. El jurat va ser format pels guitarristes María José Santos i Ferran Quiroga, la mezzosoprano Àngels Civit, el cap del Departament de Composició de l’ESMUC, Eduard Resina, i el mestre compositor i president del jurat, Manuel García Morante.

D’altra banda, el Certamen atorga anualment un reconeixement com a premi honorífic “a tota una vida per la guitarra” a representants que han aportat valor i dedicació a l’instrument al llarg de la seva vida. Aquest any el guardó ha recaigut en la persona de José Luis Rodrigo, “per la seva trajectòria pedagògica, formant una plèiade d’intèrprets internacionals, amb la saviesa d’un magisteri equilibrat de coneixement, virtuosisme i elegància amb més de 40 anys al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid”.

Més conegut internacionalment com a Certamen Llobet , aquest és un concurs d’alt rendiment per a guitarristes de fins a 35 anys d’edat, sense distinció de nacionalitat, i compleix la missió de recuperar l’instrument acadèmic en el seu valor més concertístic, així com el reconeixement de la vàlua interpretativa dels joves talents i la seva promoció artística. La seu oficial, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va viure un any més un certamen ple de virtuosisme i de qualitat artística en mans de 14 intèrprets de 10 nacionalitats: l’Argentina, Austràlia, Àustria, el Canadà, Corea del Sud, Dinamarca, Itàlia, Mèxic, Xile i Espanya.

D’altra banda, l’acte de col·locació de la placa commemorativa en memòria del mestre Llobet –a la plaça dels Sants Just i Pastor de Barcelona– previst per al 18 d’octubre passat (coincidint amb la data de naixement de Miquel Llobet) es va posposar per qüestions polítiques, ja que els actes inaugurals públics del mes d’octubre i novembre es van suspendre per normativa electoral a causa de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya. Finalment, la col·locació de la placa s’esdevindrà el 22 de febrer de 2013 (17 h), data de la defunció del mestre Miquel Llobet farà 75 anys.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter