Subscriu-te

Gustavo Dudamel torna al Palau amb l’Orquesta Simón Bolívar en dos concerts consecutius, els dies 16 i 17 de gener

L’Orquesta Simón Bolívar de Venezuela. © Nohely Oliveros
L’Orquesta Simón Bolívar de Venezuela. © Nohely Oliveros

L’Orfeó Català i el Cor del Cambra del Palau de la Música actuaran en el concert del dia 16 per primera vegada sota la batuta de Dudamel.

El cicle Palau 100 acull una doble visita sense precedents els propers dies 16 (localitats exhaurides) i 17 de gener (20.30 h). Es tracta de l’Orquesta Simón Bolívar de Venezuela, dirigida pel seu titular: Gustavo Dudamel. El concert del dia 16 comptarà, a més, amb la col·laboració extraordinària de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, que interpretaran al costat de l’orquestra, i dirigits per primera vegada pel director veneçolà, fragments de Lohengrin i Tannhäuser de Wagner. Una col·laboració que “va captivar” el director, que sent una predilecció per la sala modernista del Palau de la Música, amb la qual reconeix estar “construint una bonica amistat”. Els concerts suposen l’esperat retorn del carismàtic director veneçolà al Palau de la Música Catalana després de la seva aclamada actuació el mes d’abril passat amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera.

Gustavo Dudamel. © Mark Hanauer
Gustavo Dudamel. © Mark Hanauer

El programa del concert del dia 16 inclou la interpretació de la Simfonia núm. 5 de Beethoven, una de les obres més rellevants del repertori simfònic, a més d’una selecció de fragments d’òperes de Richard Wagner, que l’orquestra interpreta per primera vegada en gira fora del seu país: El capvespre dels déus i Siegfried, a més dels ja esmentats fragments de Lohengrin i Tannhäuser. El dia 17 obrirà el concert l’obra Tres versiones sinfónicas del compositor hispanocubà Julián Orbón, una peça especialment triada per Dudamel, que és “reflex de la nostra identitat nacional”. Ja a la segona part s’oferirà la Cinquena Simfonia de Mahler, que conté alguns dels capítols més emocionants i commovedors de la història de la música.

Amb aquests concerts, el públic melòman podrà comprovar que aquesta formació musical, pedra angular d’El Sistema d’orquestres infantils i juvenils de Veneçuela (creat per José Antonio Abreu el 1975) no és només un projecte social d’integració que ofereix possibilitats de futur per als joves, sinó que també és una de les orquestres més fascinants i il·lusionants del món.

Una hora abans del concert del dia 16 (19.30 h), el cicle de conferències Parlem de Música oferirà una xerrada a càrrec de Carlos Calderón, doctor en humanitats, músic i historiador, a l’entorn del concert, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter