Subscriu-te

‘Ha passat un àngel’ de Mariona Vila, nova Cantània 2013 a L’Auditori

Imatge (arxiu) d’una audició de Cantània a l’Auditori de Barcelona
Imatge (arxiu) d’una audició de Cantània a l’Auditori de Barcelona

L’Auditori Educa presenta la nova Cantània d’aquest any 2013, titulada Ha passat un àngel de la compositora Mariona Vila i amb text de Guillem Clua, i direcció musical de Josep Prats i Elisenda Carrasco. La cantata infantil serà interpretada per prop de 38.000 nens i nenes d’escoles de primària al llarg dels mesos de maig i juny en 83 concerts per Catalunya, l’Estat espanyol i Alemanya.

La cantata Ha passat un àngel narra la història de la Júlia, que, atabalada pels sorolls de la gran ciutat i de casa seva, es troba amb un ésser màgic que ve del Regne del Silenci, l’Àngel, que només s’expressa a través del gest i la dansa. Tots dos emprenen la recerca del camí de tornada a casa de l’Àngel, i per fer-ho recorren diferents espais del planeta (el desert, l’Antàrtida, el fons del mar, l’espai exterior) per tal de trobar el lloc més silenciós que existeix. En aquest procés, els dos personatges descobreixen el valor de l’amistat, del silenci i de saber escoltar els altres.

Ha passat un àngel es cantarà a Barcelona, Olot, el Vendrell, Mataró, Manresa, Figueres, Vilafranca del Penedès, Vic, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Valladolid, Saragossa, Sevilla, Parla i a les ciutats alemanyes de Mainz i Bremen.

Des del 1989, l’activitat Cantània encarrega cada any la composició d’una cantata infantil a un compositor català de reconegut prestigi que crea la seva obra atenent a les característiques de l’activitat: que es canti bàsicament a una veu, que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l’escenari i que hi participin músics professionals d’alt nivell. El projecte involucra centenars d’escoles de primària, amb 3 sessions de formació organitzades al llarg de l’any per tal que preparin l’alumnat per aplegar-se a fer els concerts finals. L’enregistrament del CD de l’obra i el treball des de l’organització i des de les aules permeten que després d’un únic assaig general tingui lloc la interpretació de la cantata en concert amb les famílies i amics com a públic.

La cantata Ha passat un àngel es farà a L’Auditori, a Barcelona, des d’avui, 10 de maig, fins al 14 de juny (per a més informació i horaris, vegeu l’enllaç).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter