Subscriu-te

Hugo Gómez-Chao Porta guanya el Premi Joves Compositors de l’SGAE-CNDM 2018

Amb obra Límites del negro, Hugo Gómez-Chao Porta (la Corunya, 1995) ha estat el guanyador del primer premi, Premi Xavier Montsalvatge, dotat amb 6.000 euros, de la XXIX edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM, que convoquen conjuntament la Fundació SGAE i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM).

Per la seva banda, el compositor José Luis Valdivia Arias (Granada, 1994), hi ha obtingut el segon premi, Premi Carmelo Alonso Bernaola, dotat amb 3.000 euros, per l’obra Gouache, mentre que el tercer premi, Premi Francisco Guerrero Marín, dotat amb 1.500 euros, va ser atorgat a Román González Escalera (Miguelturra, Ciudad Real, 1987) per l’obra Espejismo volátil. Finalment, la Menció Honorífica Juan Crisóstomo Arriaga, dotada amb 1.200 euros, va ser per a Inés Badalo López (Olivenza, Badajoz, 1989), per l’obra Evanescente latir. Tots els compositors tenen menys de 35 anys. Com en cada edició, la Fundació SGAE editarà un disc de promoció amb les quatre obres guanyadores del certamen, amb la finalitat de contribuir a fer-ne promoció i difusió.

Al primer premi també se suma la designació de Gómez-Chao Porta com a compositor resident de la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España durant la temporada 2019-20. D’aquesta manera el jove compositor corunyès rep l’encàrrec de tres obres de música de cambra que s’estrenaran i s’interpretaran a l’esmentat circuit Red de Músicas.

Els premiats d’aquesta l’edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2018. D’esquerra a dreta: Román González Escalera, Hugo Gómez-Chao Porta, Inés Badalo López i José Luis Valdivia Arias

El concert final del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2018 es va celebrar el 28 de novembre passat a l’Auditorio 400 del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía a Madrid. Les quatre obres finalistes van ser interpretades per l’Ensemble Sonido Extremo, sota la direcció de Jordi Francés. El jurat estava integrat pels compositors Alicia Díaz de la Fuente, Juan José Eslava Cabanellas, Jacobo Gaspar Grandal, José Miguel Fayos Jordán i Diana Pérez Custodio. Un total de 23 obres es van presentar al concurs en aquesta edició 2018.

Hugo Gómez-Chao Porta (la Corunya, 1995) va estudiar el grau superior de composició amb David del Puerto Jimeno a Madrid, i va acabar els estudis amb les màximes qualificacions. Actualment cursa a la Kunstuniversität de Graz (Àustria) el Màster de Composició i és alumne de Beat Furrer i Clemens Gadenstätter. Ha estrenat obres i ha rebut encàrrecs d’entitats com la Fundació SGAE, Asociación de Orquestas Españolas, Orquesta Sinfónica de Galícia i el Festival de Tres Cantos de Música Contemporánea, entre d’altres. És un dels membres fundadors del Festival RESIS de Música Contemporánea de la Corunya, del qual és l’actual director artístic.

El Premi Joves Compositors es va crear el 1987 per estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves de fins a 35 anys, i amb el propòsit de contribuir al desenvolupament i coneixement social de nous llenguatges, tendències i maneres d’expressió musicals.

Entre els guanyadors de les 28 edicions del Premi Joves Compositors, destaquen noms ja consolidats del panorama de la composició actual, amb carreres internacionals que demostren la bona salut de la creació musical del país: Agustí Charles, Mauricio Sotelo, José María Sánchez-Verdú, Jesús Rueda, Jesús Torres, Pilar Jurado, Gabriel Erkoreka, Ramon Humet, Juan Cruz Guevara, Jesús Navarro, Oliver Rappoport o Nuria Núñez, entre molts d’altres, han estat protagonistes d’aquesta cita indispensable en l’apartat de la composició per a ensemble en l’àmbit nacional.

Imatge destacada: Hugo Gómez-Chao Porta rep el Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2018

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter