Subscriu-te

El Kebyart Ensemble guanya el Concurs Orpheus de Suïssa

El quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Víctor Serra (saxòfon alt), Pere Méndez (saxòfon soprano), Daniel Miguel (saxòfon baríton) i Robert Seara (saxòfon tenor), va guanyar el novembre passat el prestigiós Concurs de Música de Cambra Orpheus de Suïssa, que va tenir lloc a la població de Neuchâtel els dies 24 i 25 de novembre. Es tracta d’un concurs internacional adreçat a grups emergents procedents de tot Europa. El primer premi consisteix en una dotació econòmica de 5.000 francs suïssos, l’encàrrec d’una obra a un jove compositor suís que serà dedicada al Kebyart Ensemble i la participació en el Festival de Música de Cambra de Suïssa a Adelboden i al Festival Musikdorf Ernen.

El segon premi va ser atorgat al duo de percussió Percussion CYTi, format per Chiao-Yuan Chang i Till Lingenberg, mentre que el tercer premi va ser per a l’Opalio Trio, format per Eoin Ducrot (violí), Barbara Warchalewska (violoncel) i Chiara Opalio (piano). Des de l’any 2011 els conjunts guardonats formen part de la programació del Festival de Música de Cambra de Suïssa a Adelboden.

Des del mes de setembre passat el Kebyart Ensemble resideix a Suïssa per cursar el Màster de Música de Cambra a la Musik Akademie Basel, durant un període de dos anys, amb destacats professors de renom internacional, com Rainer Schmidt (Hagen Quartet), Sergio Azzolini, Claudio Martinez-Mehner i Anton Kernjak. Els quatre components del quartet van crear el Kebyart Ensemble a l’ESMUC l’any 2014, sota el guiatge de Nacho Gascón. També ha seguit consells de músics de renom, com Kennedy Moretti, Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l’Ensemble Squillante.

Kebyart Ensemble. © Ricardo Ríos

El conjunt compta amb diversos premis. Així, va guanyar el Premi El Primer Palau 2016, i obtingué també els premis especials atorgats per Joventuts Musicals de Catalunya i Catalunya Música. També va guanyar el Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra i el primer premi de la XIV edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts. El 2017 va guanyar el segon premi del Concurs Josep Mirabent i Magrans de Sitges, en la modalitat de música de cambra. I el 2015 va obtenir el segon premi de la 84a edició del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España, mentre que anteriorment va rebre el primer premi del X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès.

El Kebyart Ensemble ha ofert concerts per tota la Península i també a països com Alemanya, Rússia, Àustria, Holanda i Luxemburg. Ha estat programat a les temporades del Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona i Fundación Juan March, entre d’altres. També ha enregistrat Accents, el seu primer treball discogràfic (editat per Columna Música), que ha estat reconegut per la crítica especialitzada. Des de l’any 2018 és un dels grups de l’European Chamber Music Academy (ECMA), per la qual cosa tindrà l’oportunitat de treballar amb alguns dels més prestigiosos músics de cambra d’Europa i oferir concerts per diferents capitals europees i a la Xina. Des del 2017 el Kebyart Ensemble és artista de la casa Selmer i Vandoren.

Imatge destacada: Kebyart Ensemble

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter