Subscriu-te

I Cicle de Música Catalana Joan Manén a l’Ateneu Barcelonès

Quartet Manén

L’Associació Joan Manén inaugura el 20 de febrer el I Cicle de Música Catalana Joan Manén a l’Ateneu Barcelonès. Serà un conjunt de sis concerts que es desenvoluparan entre els mesos de febrer i juny del 2012 i que tenen com a principal objectiu restablir i difondre l’obra de compositors i intèrprets catalans del passat.

Així doncs, el concert inaugural, que tindrà lloc el 20 de febrer, aplegarà un total de dotze violinistes catalans o residents a Catalunya que realitzaran un homenatge al Joan Manén violinista amb obres exclusivament del compositor català. Els violinistes que participaran en l’homenatge seran Jaime del Blanco, Carlota Amargós, Katia Novell, Laia Montserrat, Helena Satué, Sergi Alpiste, Charles Courant, Christo Kasmetski, Kalina Macuta, Joel Bardolet, Joan Espina i Oksana Solovieva, que intervindran acompanyats al piano d’Albert Giménez i Nikos Stavlas.

El dia 1 de març la soprano Marta Mathéu, acompanyada pel pianista Daniel Blanch, oferirà un recital amb obres de Joan Manén i Richard Strauss, dos compositors coetanis que van demostrar admiració mútua. El pianista català participarà també en el tercer concert del cicle, que tindrà lloc el 26 de març, junt amb el Quartet Manén –format per Kalina Macuta, Jing Liu, Vincent Fillatreau i Laia Puig– i en el qual recuperaran el Quartet en Si menor d’Enric Morera i interpretaran la Romança per a quartet de corda d’Enric Granados i el Quartet amb piano en Fa menor “Mobilis in mobili” de Manén.

En un homenatge a cinc grans violinistes catalans –Toldrà, Massià, Costa, Manén i Brossa–, el violinista Edgar Pujol repassarà la literatura per a violí solista –acompanyat el piano per Miki Aoki– amb obres de Toldrà, Debussy, Morera, Buxó, Pujol, Britten, Manén i Massià, en un concert que tindrà lloc el 12 d’abril. El 24 de maig el pianista Jordi Masó i Sergi Mateu (actor) desplegaran l’epistolari íntim entre Mompou i Blancafort intercalant peces de concert de tots dos compositors. El cicle es clourà el 18 de juny amb un concert al voltant de la guitarra a Catalunya, a càrrec d’Àlex Garrobé, que inclourà obres de Gerhard, Tàrrega, Mompou, Manén, Suriñac, Guinjoan i Pedrell.

Les entrades per als concerts –excepte l’inaugural, que és gratuït– tenen un preu únic de 12 euros, amb un descompte per als socis de Mas i Mas d’un 25% sobre el preu de les entrades. Els socis de l’Associació Joan Manén i de l’Ateneu Barcelonès gaudiran d’entrada lliure a tots els concerts. La venda anticipada es fa a través del web de l’Associació Joan Manén i de la Fundació Mas i Mas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter