Subscriu-te

Tres recitals d’Anna Alàs amb ‘Quatre cançons’ de Manuel Blancafort

Alexander Fleischer i Anna Alàs

El proper dissabte 11 de febrer la mezzosoprano catalana Anna Alàs inicia una gira de tres dies per Catalunya, corresponent a la programació de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, formant duo amb el pianista Alexander Fleischer. El programa està integrat per les Quatre cançons de Manuel Blancafort i les Canciones negras de Xavier Montsalvatge, a més de cançons de Liszt i Mahler. Els concerts tindran lloc el dia 11 a Terrassa (Auditori de Terrassa, 21 h), el dia 12 a Torroella de Montgrí (Cine Petit, 19 h) i el dia 14 a Tarragona (Teatre Metropol, 20 h).

Amb aquests concerts, tant els intèrprets com la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya se sumen a la commemoració dels 25 anys de la mort de Frederic Mompou i Manuel Blancafort, els 100 anys del naixement de Xavier Montsalvatge, els 50 anys de la mort d’Eduard Toldrà i de Ricard Lamote de Grignon, així com la commemoració l’any passat dels 200 anys del naixement de Franz Liszt i el centenari de la mort de Gustav Mahler.

L’activitat musical conjunta de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové i el pianista alemany Alexander Fleischer començà en el si de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín en coincidir a la Liedklasse de Wolfram Rieger, un dels pianistes de més renom internacional actualment en el camp de la música vocal de cambra. Entre els nombrosos concerts que van oferir durant l’època acadèmica, destaquen els que foren auspiciats per Daniel Barenboim, dedicat als intèrprets més destacats del centre. Recentment han format part del reduït nombre de becats de l’Acadèmia de Lied del festival Heidelberger Frühling. Conjuntament, han assistit a cursos de perfeccionament amb Irwin Gage, Thomas Hampson i Barbara Bonney. La seva intensa dedicació al món de la cançó els ha dut a forjar un repertori de més de dues-centes obres i assolir fites com ara el segon premi del prestigiós Concurs Internacional de Lied de l’Hugo-Wolf-Akademie (Stuttgart), a part de diversos reconeixements artístics individuals. La crítica alemanya ha qualificat la seva interpretació com “molt madura, d’atmosfera densa, acoloridament estilitzada”. Properament debutaran al Festival de Pasqua de Bayreuth al costat del baríton Tobias Berndt.

La Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya organitza concerts de diferents tipus de músiques arreu del territori català durant tot l’any. Per obtenir més informació sobre aquest concert o qualsevol altre de la programació de la Xarxa es pot consultar el web www.xarxademusiques.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter