Subscriu-te

El segon Barcelona Obertura Spring Festival, setze concerts al Palau, L’Auditori i el Liceu i més de trenta per tota la ciutat

Setze concerts als tres equipaments organitzadors reuniran artistes de la categoria de Lang Lang, Valery Gergiev, Katharina Wagner, Philippe Herreweghe, Arabella Steinbacher i Klaus Florian Vogt, entre d’altres. El festival, de l’11 al 30 de març, està organitzat per les principals institucions musicals barcelonines i Barcelona Global amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives i de l’ICUB. La Sagrada Família s’incorpora com a nou espai del circuit d’una trentena de concerts gratuïts que s’oferiran per tota la ciutat dins l’Obertura City+.

Dirigit per Víctor Medem, el festival és una iniciativa de Barcelona Global i vol consolidar Barcelona com a ciutat de cultura i música, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives i de l’ICUB, gràcies a recursos procedents de l’impost turístic.

El Barcelona Obertura Spring Festival, programat conjuntament pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori, amb la col·laboració d’Ibercamera, i enguany amb el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae com a nous col·laboradors, celebra la segona edició, entre l’11 i el 30 de març. Hi coincidiran grans noms de l’escena internacional, com Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Lang Lang, i l’estrena, el 19 de març, de la producció de Katharina Wagner de l’òpera Lohengrin de Wagner al Gran Teatre del Liceu.

Valery Gergiev. © Marco Borggreve

Valery Gergiev dirigirà l’OBC, a la seva temporada a L’Auditori (28 i 29 de març), i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski i el Cor Ibercamera amb el Requiem de Verdi, dins la temporada d’Ibercamera, també a L’Auditori (30 de març). Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale de Gant oferiran dos concerts al Palau de la Música Catalana, corresponents al cicle Palau Bach, amb la Passió segons sant Joan i la Passió segons sant Mateu de Bach (19 i 30 de març, respectivament); mentre que Lang Lang tocarà les Variacions Goldberg de Bach també al Palau de la Música, al cicle Palau Piano (21 de març). A més, per primera vegada s’inclou una actuació de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i del Cor Lieder Càmera, sota la direcció del mestre Salvador Mas, amb obres de Bach i la Gran Missa de Mozart, a la temporada d’aquesta orquestra al Palau de la Música (22 de març).

L’Auditori acollirà tres concerts més: un de simfònic amb l’OBC (20 i 22 març), dirigida per Lawrence Foster i amb la violinista Arabella Steinbacher com a solista en un programa que inclou obres de Montsalvatge, Szymanowski i Txaikovski. El dia 25 de març s’estrenarà a nivell mundial Llum, del compositor Ramon Humet, obra coral a cappella a càrrec del Latvian Radio Choir, considerat un dels millors cors del món. Finalment, el dia 29 de març, el trio encapçalat per la violinista britànica Nicola Benedetti farà un concert amb obres de Schumann, Rihm i Brahms. D’altra banda, aquest any s’hi incorpora el Conservatori del Liceu, que acollirà sis classes magistrals que ajudaran a reforçar la vessant pedagògica del projecte.

Obertura City+

Alba Ventura

També, com l’any passat, paral·lelament i per apropar la música a la ciutadania, tornarà a tenir lloc l’Obertura City+, un circuit de 30 concerts gratuïts distribuïts pels deu districtes de la ciutat, que giraran al voltant de tres eixos temàtics: Beethoven amb les 32 Sonates per a piano, una marató organitzada conjuntament amb el Concurs Maria Canals els dies 14 i 15 de març a diversos equipaments de Montjuïc; l’Univers Robert Gerhard, vuit concerts dedicats al compositor català en el cinquantenari de la seva mort, i Fusió Europa, una sèrie de concerts amb repertori relacionat amb una Europa canviant. Amb 150 músics implicats –entre ells, Fahmi Alqhai, Llyr Wiliams, Alba Ventura, Noelia Rodiles, Aron Quartet, Quatuor Hanson i Josep-Ramon Olivé–, els concerts se celebraran a 23 espais diferents, entre els quals aquest any se suma la Sagrada Família, amb un concert coral dirigit per Mireia Barrera amb el cor Barcelona Ars Nova i l’organista Juan de la Rubia.

El segon Barcelona Obertura Spring Festival es va presentar el divendres 14 de febrer, a L’Auditori, amb la participació del president de Barcelona Obertura, Ramon Agenjo; el director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo; la presidenta del Palau de la Música Catalana i presidenta del Concurs Maria Canals, Mariona Carulla; el director general del Palau de la Música Catalana, Joan Oller; el director de L’Auditori, Robert Brufau; el delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Dani Granados, i el director de Barcelona Obertura, Víctor Medem, a més del director general de Barcelona Global, Mateu Hernández.

El Barcelona Obertura Spring Festival compta amb la implicació de més de 40 entitats i ve precedit per l’èxit de la primera edició, esdevinguda entre els dies 4 i 17 de març de 2019, amb més de 33.800 assistents a 50 concerts. Van participar-hi 381 musics, 136 compositors, 8 orquestres i 6 cors i s’hi van interpretar 324 obres. Així, es consolida l’estratègia de Barcelona Obertura per promoure internacionalment la programació de música clàssica de la ciutat i posicionar Barcelona com a destinació mundial de viatges musicals i culturals.

Imatge destacada: Philippe Herreweghe. © Wouter Maeckelberghe

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter