Subscriu-te
,

El primer Primavera LIFE aposta per la formació

La Fundació Victoria de los Ángeles anuncia la celebració del primer festival Primavera LIFE, del 22 de març al 10 de maig, que se centrarà en la formació amb una sèrie de masterclasses a càrrec de Christianne Stotijn i Simon Lepper. També inclourà un recital central, a càrrec de Sylvia Schwartz i Simon Lepper, i recitals dels assistents a les classes magistrals. La majoria d’activitats seran d’accés lliure.

La Fundació Victoria de los Ángeles continua apostat per la formació acadèmica amb la creació del Primavera LIFE, una expansió de la LIFE Akademie del festival LIFE Victoria que tindrà lloc del 22 de març al 10 de maig de 2020 a diversos punts del territori, com la Universitat de Barcelona, ESMUC, Recinte Modernista de Sant Pau, Museu de la Música o Museu Pau Casals al Vendrell. D’aquesta manera el LIFE Victoria s’expandeix en temps i amplia la seva oferta formativa, que és un dels pilars bàsics de la Fundació Victoria de los Ángeles des de la seva creació el 2007.

La mezzosoprano Christianne Stotijn. © Stephan Vanfleteren

S’hi oferiran dues tandes de tres classes magistrals cada una. La primera serà a càrrec de la mezzosoprano holandesa Christianne Stotijn, que va debutar al LIFE Victoria a l’edició del 2015. Les sessions tindran lloc del 31 de març al 2 d’abril a espais com l’ESMUC i el Museu de la Música, amb un recital final del participants el 2 d’abril al Paranimf de la Universitat de Barcelona (20 h). L’altra tanda serà a càrrec del pianista anglès Simon Lepper a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau, del 8 al 10 maig, amb un recital final de participants el 10 de maig (19 h). Lepper va debutar al LIFE Victoria el 2018, acompanyant el baríton Julien van Mellaerts, i tornarà al LIFE Victoria 2020 aquesta tardor. L’accés a les masterclasses de Christianne Stotijn i Simon Lepper és lliure, així com l’accés al recital final d’alumnes de Christianne Stotijn; l’entrada al recital d’alumnes de Simon Lepper tindrà un preu de 12 euros, amb descomptes seleccionats.

Com a recital central, el Primavera LIFE comptarà amb el debut de la soprano Sylvia Schwartz, que oferirà un programa al més pur estil Victoria de los Ángeles, amb lieder de Schubert i Mahler, per passar després a la cançó francesa de Falla, la catalana de Toldrà i l’espanyola de Guridi. Schwartz, nascuda a Londres però d’origen espanyol, estarà acompanyada al piano per Simon Lepper i el seu recital tindrà lloc a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau (8 de maig, 20 h), amb un preu de 15 euros (amb descomptes seleccionats).

La soprano Sylvia Schwartz

Amb el suport especial d’Ona Hotels, patrocinador principal de la Fundació Victoria de los Ángeles, i amb el nom Lied & Speakeasy, s’oferiran tres recitals de lied de caràcter informal al vestíbul del recentment inaugurat Hotel Terra (Creu Coberta, 20, Barcelona). Els dies 16, 23 i 30 d’abril (19.30 h) s’hi oferiran recitals espontanis –sense programa anunciat prèviament– mentre se serveix un còctel, tot recuperant d’aquesta manera l’esperit domèstic i iniciàtic del lied. Les sessions seran d’accés lliure amb consumició obligatòria.

També, dins del Primavera LIFE, s’oferirà “Sant Jordi: lied i pintura”,una activitat d’expressió artística en col·laboració amb el Recinte Modernista de Sant Pau, Catalònia Fundació Creativa i la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist (Hospital de Sant Pau). Aquesta activitat, que té com a teló de fons la diada de Sant Jordi, ofereix a les persones amb discapacitat intel·lectual de participar en un taller de pintura mentre es desenvolupa una sessió espontània de lied (Sala Domènech i Montaner del Recinte Modernista de Sant Pau, 23 d’abril, 20 h). D’altra banda, en expansió a altres punts del territori, el 22 de març els alumnes del Màster Oficial de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC oferiran un recital a la Sala de Música del Museu Pau Casals del Vendrell. Ambdues activitats són d’accés lliure.

Més informació en aquest enllaç.

Imatge destacada: el pianista Simon Lepper impartint una classe magistral

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter