Subscriu-te

Ja ha començat la nova temporada de l’Orquestra de Cambra de Granollers

Imatge del primer Concert Familiar de la Temporada 2017-18 amb la Sonata Kreutzer de Beethoven. © www.facebook.com/orquestradecambradegranollers

L’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr) seguirà el proper any 2018 celebrant el 25è aniversari amb una temporada de concerts molt especials, que tindran lloc al Teatre Auditori de Granollers de novembre del 2017 a maig del 2018.

La temporada va començar el 26 de novembre passat amb un programa que va incloure la Sonata Kreutzer de Beethoven i el Quartet núm. 1, “Sonata a Kreutzer” de Janáček. Amb Corrado Bolsi com a concertino director, ambdues obres eren en versió per a orquestra de corda. La composició de Beethoven va inspirar l’obra literària La sonata a Kreutzer de Lev Tolstoi, de la qual l’actor granollerí David Janer va recitar uns fragments en una lectura dramatitzada durant el concert.

La programació seguirà el 2018 amb el concert dedicat al romanticisme de Beethoven i Mendelssohn, amb el pianista Josep Colom, el 18 de febrer. Tot seguit, serà el concert amb obres de Mendelssohn, Txaikovski i Beethoven, amb el director convidat Guy Van Wass i la jove violoncel·lista granollerina Mariona Camats, l’11 de març. I l’estrena conjunta de l’Orquestra de Cambra i Veus‐Cor Infantil Amics de la Unió, de Plou foc, el 15 d’abril. Aquesta nova col·laboració entre les dues formacions granollerines descobrirà una òpera infantil interessant i colpidora sobre la guerra vista amb els ulls d’un nen.

Finalment, “Música per la pau i la memòria” serà el darrer programa de la temporada, el 27 de maig; un concert que commemorarà el vuitantè aniversari del bombardeig de Granollers durant la Guerra Civil Espanyola. Amb obres de Xostakóvitx, Yoshimatsu, Rheinberger, Fauré i Mozart, el concert tindrà un cor participatiu que serà preparat per Mireia Barrera.

L’Orquestra de Cambra de Granollers és una formació musical amb vint-i-cinc anys de trajectòria i vinculada i arrelada a la ciutat de Granollers i el seu entorn des de l’origen. Fruit del desig de crear una formació musical estable, amb personalitat i qualitat, l’OCGr va néixer en el si de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Granollers i actualment és l’orquestra resident del Teatre Auditori de la ciutat. Amb aquesta residència la formació ha pogut créixer, madurar i continuar vinculada als projectes del seu entorn i crear-ne de nous, així com apropar la música orquestral als infants, als públics familiars, als joves futurs musics, o a usuaris de diversos centres de discapacitat mental. Amb una plantilla flexible, la seva versatilitat li permet interpretar programes de diferents estils i èpoques: des de la música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa, fins a la música dels segles XX i XXI.

Els concerts tindran lloc en diumenge, a les 19 h, i seran presentats pels periodistes i crítics musicals Xavier Chavarria i Javier Pérez Senz. Prèviament als concerts, a les 17.30 h, tindran lloc les versions familiars dels concerts, presentats per David Puertas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter