Subscriu-te
,

José Rafael Pascual-Vilaplana serà el nou director titular de la Banda Municipal de Barcelona la temporada que ve

José Rafael Pascual-Vilaplana

Recentment s’ha anunciat que José Rafael Pascual-Vilaplana serà el nou director artístic de la Banda Municipal de Barcelona a partir de la temporada 2018-19, i per un període inicial de dos anys. Pascual-Vilaplana prendrà el relleu de Salvador Brotons, que seguirà vinculat a la Banda com a principal director convidat les properes cinc temporades.

Brotons haurà estat el director de la Banda durant deu temporades, en les quals la formació ha tingut “un període especialment brillant” i actualment és “reconeguda internacionalment com una de les principals agrupacions del panorama de bandes”. Amb la nova direcció artística es pretén continuar el creixement i la consolidació del nivell artístic de la formació, que desenvolupa una important temporada estable de concerts a l’Auditori de Barcelona.

La Banda Municipal de Barcelona durant un concert a L’Auditori

José Rafael Pascual-Vilaplana va estudiar bombardí i piano a la Unió Musical de Muro (Alacant) i direcció als conservatoris d’Alcoi i València, amb J. Cober, E. Corporon, K. Österreicher, Y. Yuhasa i H. Graf. Ha dirigit la Banda Nacional de Cuba, la de la Marina Reial d’Holanda, les Juvenils de Colòmbia, Baviera i Holanda, la Municipal de Buenos Aires, la de les Forces Armades d’Eslovènia, l’Aulos Wind Band de Suïssa i la majoria de bandes municipals espanyoles, Banda Simfònica del Musikene (País Basc), la de Cambra Manuel de Falla de Cadis i les simfòniques de Castelló, Múrcia, Gran Canària i del Vallès, entre d’altres. Del 2001 al 2014 ha estat principal director de l’Orquestra Simfònica d’Albacete, i des del 2015 és director artístic de la Banda Municipal de Bilbao, director de l’Orquestra de Vents Filharmonia, així com principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto.

En l’àmbit de l’ensenyament, és professor de direcció de banda a l’ECM Vall d’Albaida, professor convidat de l’ISEB de Trento i director artístic dels Cursos de Perfeccionament de l’Istituto Musicale Guido Alberto Fano d’Spilimbergo (Itàlia). Com a compositor d’obres simfòniques, corals i de cambra, ha rebut nombrosos encàrrecs per a certàmens i festivals. També ha rebut la Batuta del Maestro Guillermo Tomás, guardó de la Banda Nacional de Cuba (1991), el premi Gold Baton del Concurs de Direcció WMC a Kerkrade (Holanda, 1997), el Baton of Honour del Concurs Europeu de Joves Directors de l’EBBA (Birmingham, 2000), el Premi Euterpe de Composició i de Direcció de Banda de l’FSMCV (2004) i el Premi Nacional de Música Ignacio Morales Nieva del Festival de Música de Castella-la Manxa (2009).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter