Subscriu-te

Jaume Torrent ofereix diversos concerts, pròximament, a Barcelona

© Justo Almendros
© Justo Almendros

El guitarrista i compositor català Jaume Torrent inicia aquest mes d’octubre una sèrie de concerts a Barcelona, tot continuant una activitat artística intensa que l’ha dut recentment de gira pels Estats Units. Aquest octubre, doncs, Torrent oferirà un recital de guitarra demà divendres, dia 10, a l’Auditori del Born (20 h), amb obres de Bauer i composicions pròpies; el dia 16 oferirà a l’Institut d’Estudis Catalans (16 h) la ponència concert “Ferran Sor, un intent incomprès de situar la guitarra en el panorama musical culte”, seguida de la interpretació de la Cinquena fantasia, op. 16 (variacions sobre l’ària “Nel cor più non mi sento” de Paisiello: introducció, tema, 9 variacions i coda) de Ferran Sor. El dia 21 Torrent actuarà a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (20.15 h) amb el guitarrista Mauricio Díaz –formant el duo de guitarres Gracià Tarragó–, tot interpretant obres de Lhoyer, Debussy, Tarragó i el mateix Torrent. Finalment, el dia 31, al Petit Palau (Palau de la Música Catalana, 19 h), el guitarrista serà el solista, juntament amb la violinista Natalia Borisyuk, en el seu Concert per a violí, guitarra i cordes, op. 59, “Paganini in America”, amb l’Orquestra Filharmònica Ibèrica i sota la direcció de Cesario Costa (titular de l’Orquestra de l’Algarve); aquest és el concert de presentació de l’Acadèmia Internacional de Música de Barcelona (AIMB) –centre pedagògic professional dirigit per Melani Mestre– en el qual també intervindran diversos solistes de renom.

El mes de novembre Jaume Torrent participarà a les XII Jornades Internacionals de Guitarra de València (dia 19, Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, 19.30 h), on interpretarà les seves obres per a guitarra sola Sis fantasies romàntiques, Suite grotesca i Suite Nits d’Estiu. I el dia 29 oferirà una classe magistral de tècnica i interpretació al Conservatoire de Rennes (Bretanya, França), la qual acabarà amb un recital en què interpretarà obres de Sor, Llobet, Turina i d’ell mateix.

Entre el gran nombre de concerts, activitats i actuacions en diversos festivals d’estiu que ha dut a terme aquest any Jaume Torrent, podem destacar la gira que acaba de realitzar als Estats Units i la que va fer el març passat també al país nord-americà, per l’àrea de San Francisco (Califòrnia), amb més de deu concerts divulgant part de la seva pròpia obra, ja fos en solitari, en formació de duo, en formació de trio (Trio Paganini, guitarra, violí i viola) i amb orquestra simfònica. També va participar al cicle d’estiu Nits de Música al Claustre (Sant Cugat del Vallès) al juny, en formació de duo amb la flautista Patrícia de No, amb obres Paganini, Castelnuovo-Tedesco, Falla, Villalobos, Piazzolla i d’ell mateix; i en el 10è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, a l’agost.

D’altra banda, l’Orquestra Simfònica de Querétaro (Mèxic) li ha encarregat la composició d’un nou concert per a guitarra i orquestra simfònica, l’estrena del qual es preveu per a la temporada 2015-16; significarà el seu cinquè concert per a guitarra i orquestra.

Jaume Torrent ha desenvolupat una tècnica guitarrística amb què aconsegueix ampliar la gamma d’intensitats de l’instrument i la seva expressivitat, fet que li ha valgut el reconeixement en escenaris internacionals com a solista de prestigioses orquestres europees i americanes, i també per la seva tasca de docent, juntament amb la seva vessant de compositor d’un extens catàleg d’obres de cambra.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter