Subscriu-te

Javier Quislant guanya el 13è Premi Joan Guinjoan de composició

Demà divendres, 22 de maig, tindrà lloc la cerimònia de lliurament del 13è Premi Internacional Joan Guinjoan per a joves compositors, que ha estat atorgat al compositor basc Javier Quislant García per l’obra Redox. Aquest premi és organitzat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), mitjançant el Departament de Teoria, Composició i Direcció, amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. En aquesta edició han participat 22 composicions, provinents de 13 països. Al lliurament del premi seguirà el concert amb la interpretació de l’obra guanyadora, a càrrec del BCN216, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori (19 hores, entrada gratuïta); la formació també interpretarà obres d’Alejandro Arrocha, Pablo Carrascosa i Carlos Rojo.

Redox, en paraules del mateix Javier Quislant, “suposa un punt d’inflexió en la meva concepció del so. Redox s’estructura en funció d’un equilibri o relació entre dues de les qualitats que considero irreemplaçables per observar, tractar de comprendre i experimentar la matèria (el so): el determinant i el determinat (en altres paraules: l’existència i l’essència)”.

El jurat d’aquesta edició estava format pels compositors Joan Guinjoan, Raphaël Cendo, Josep Rio-Pareja, Eduard Resina, Fèlix Pastor –cap del Departament de Teoria, Composició i Direcció de l’ESMUC– i presidit per Josep Borràs, director general de l’Escola Superior de Música de Catalunya. El jurat ha destacat l’alt nivell de les obres presentades en aquesta edició.

Javier Quislant - Còpia

Jove compositor i músic autodidacte

Javier Quislant (Bilbao, 1984), autodidacte al començament, s’introduí al món de la música a través del piano i de la guitarra elèctrica, tot desenvolupant una actitud cap a la creació basada en l’experimentació. En el seu treball existeix una cerca implícita en l’àmbit estètic i ontològic pel que fa al so, al material musical i a la temporalitat, la qual cosa es tradueix en un qüestionament insistent de les idees sobre les quals treballa. Quislant es graduà a l’ESMUC en composició amb Luis Naón i Agustí Charles i posteriorment estudià a Graz (Àustria), on recentment ha completat amb distincions i sota la tutela de Beat Furrer el programa del Màster en Composició Musical (Universitat d’Arts de Graz). Actualment compon per encàrrec de l’Ensemble Proton Bern i de la fundació Pro Helvetia una obra per a ensemble, l’estrena de la qual tindrà lloc a Berna a començament del 2016.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter