Subscriu-te

L’Evenos String Quartet, guanyador del 26è Concurs Internacional Paper de Música

 

Foto 26è Concurs

L’Evenos String Quartet –format per Ivan Knezevic (violí), Ioannis Petrakis (violí), Odysseas Lavaris (viola) i Mathieu Jocque (violoncel)– ha estat la formació guanyadora del 26è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, del qual la prova final va tenir lloc el diumenge 3 de maig a la Sala Paper de Música de Capellades. El jurat va estar format per Antoni Ros Marbà, Benet Casablancas, Ieva Graubina, Albert Gumí, Francisco Poyato i Alba Ventura.

Com a premi, Paper de Música promocionarà el guanyador per mitjà dels organitzadors corresponents, li oferirà la participació en un mínim de deu concerts i li reserva el Concert de Primavera de l’any vinent a la Sala Paper de Música de Capellades. També s’hi atorgà el Premi Especial Hotel Santa Marta de Lloret de Mar, dotat amb 1.400 euros, i el premi consistent en l’enregistrament d’un màster per a l’edició d’un CD.

En aquesta 26a edició, s’hi van inscriure 39 músics (4 solistes, 7 duos, 2 trios i 4 quartets), procedents de Barcelona, Tarragona, Alacant, Astúries, Biscaia, Castelló, les Illes Balears, Jaén, la Corunya, Múrcia, Navarra, Osca, Santander, Bèlgica, Bulgària, Grècia, Rússia i Sèrbia.

El guanyador i els finalistes del Concurs en altres edicions han actuat, mitjançant la promoció de Paper de Música, en un total de 15 concerts durant el 2014: Trio Pedrell (guanyador 2013), Duo Aurelius (finalista 2013), Duo Gaudí (finalista 2013), Bushakevitz Duo (guanyador 2014) i Tulam Duo (finalista 2014).

Paper de Música és una iniciativa que va començar la tardor del 1988, amb el doble objectiu d’acostar la música als pobles i d’ajudar a promoure els joves intèrprets. Aquests dos eixos continuen animant la seva activitat actual. L’any 1999 es va convertir en Fundació Privada Paper de Música, fet que suposà el reconeixement institucional de l’entitat. L’any 1991 es va convocar el Primer Concurs per a la Promoció de Joves Intèrprets, esdevingut Concurs Internacional Paper de Música de Capellades a partir de l’any 2009. El mateix 1991 es va inaugurar la Sala Paper de Música, cosa que va permetre ampliar l’oferta de concerts i celebrar-n’hi regularment al llarg de l’any. Així mateix, a la sala es duen a terme altres manifestacions culturals.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter