Subscriu-te

Joaquim Uriach presenta el seu programa com a nou president de l’Associació Orfeó Català

Fidel als valors fundacionals de l’Orfeó Català, l’activitat coral continuarà sent el pal de paller de l’entitat. La nova Junta té l’objectiu de fer créixer i modernitzar el projecte del Palau i de l’Orfeó per garantir-ne el futur.

L’Assemblea de Socis de l’Orfeó Català que es va fer ahir dimarts, 21 de juny, al Petit Palau, va reconèixer Joaquim Uriach com a nou president de l’Associació Orfeó Català. Uriach i els membres de la seva candidatura van acceptar ahir durant l’Assemblea els seus càrrecs per al següent període de quatre anys. El nou president de l’Associació Orfeó Català és també el president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, tal com estableixen els Estatuts. La seva candidatura va ser l’única que es va presentar a les eleccions i que ho va fer avalada per la signatura de 210 socis de l’Orfeó Català, més del doble del necessari. La nova Junta incorpora perfils diversos provinents del món empresarial, professional o cultural, entre els quals també hi ha membres amb una vinculació molt estreta, recent o passada, amb el món coral que representa l’Orfeó Català i amb un mateix punt en comú: l’amor per la música i la cultura catalana.

Uriach ha presentat avui dimecres, 22 de juny, en roda de premsa, el seu programa per als propers quatre anys que es construirà sobre el llegat dels seus antecessors, modernitzant-lo i fent-lo créixer. En aquest sentit ha agraït la feina desenvolupada per Mariona Carulla que ha estat durant tretze anys al capdavant de la institució. “Recollim amb un grandíssim honor tot el llegat que ens deixen els nostres predecessors. Valorem profundament tota la gestió que s’ha fet al llarg d’aquest període, una gestió que ha portat la institució a superar exitosament moments molt delicats”. Uriach ha explicat que amb la seva Junta “ens mantindrem oberts i amatents als canvis i a les necessitats de la societat i de la cultura, així com ens comprometrem a millorar i fer créixer constantment el projecte, sempre fidels als valors fundacionals de l’Orfeó Català: l’excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat, així com la innovació”.

L’Orfeó Català i els cors de la casa continuaran essent el pal de paller de l’entitat, donant prioritat al cor, a l’Escola Coral i tota l’activitat centrada en el cant coral. Se seguirà treballant per tenir una programació artística excel·lent, internacional i local, i impulsant el desenvolupament dels programes educatius i, així mateix, consolidar els programes socials. Igualment, se seguirà en la línia d’impulsar l’edifici del Palau com a Patrimoni Mundial, així com atendre la conservació, difusió i promoció del patrimoni documental que custodia el Centre de Documentació de l’Orfeó Català.

Un altre dels nous objectius de la nova candidatura és obtenir un contacte ben estret amb la societat civil fent de l’Orfeó Català un interlocutor cultural destacat dins el conjunt de la cultura catalana, tot teixint noves complicitats amb les institucions del país per crear noves sinèrgies i donar a conèixer el Palau i l’Orfeó arreu. A més, es vol generar un sentit de comunitat. I en aquest mateix context, es vol potenciar i fer créixer les relacions amb el conjunt de socis de l’Orfeó Català mantenint viva la vida associativa de l’entitat, així com també acostar-la als més joves.

Finalment, i pel que fa a la gestió, la nova Presidència estarà atenta a les noves maneres d’obtenir recursos econòmics, tot apostant per la sostenibilitat com a valor indispensable avui en dia en la gestió dels recursos, i es treballarà per desenvolupar una estratègia digital global per a la institució a fi de millorar la gestió de l’entitat i també l’accés a la música i al cant coral.

La nova presidència elaborarà un nou Pla Estratègic per al 2023-2026 i comptarà amb tot l’equip del Palau, “a qui felicitem per la seva feina durant aquests anys perquè des de la gestió i la direcció artística s’ha contribuït a situar l’Orfeó i el Palau al mapa internacional de les institucions més prestigioses”, ha afegit Uriach.

Junta Directiva de l’Orfeó Català

President – JOAQUIM URIACH TORELLÓ
Vicepresidenta primera – EUGENIA BIETO CAUBET
Vicepresident segon – LLUÍS DOMÈNECH GIRBAU
Secretari primer – JOAN VALLVÉ RIBERA
Tresorer – IGNACIO GARCIA-NIETO PORTABELLA
Secretari segon – JORDI CABRÉ TRIAS
Arxiver-bibliotecari – JAUME MARTÍ LLOBET
Primera vocal – MAR CALVET FRANCESCH
Segon vocal – XAVIER GARCIA-MOLL MARIMÓN
Tercera vocal – MAR GINÉ GUIX
Quart vocal – JOAN PLANES VILA
Cinquè vocal – EMILI ROS FÀBREGAS
Sisena vocal – MIREIA TOMÀS CARULLA
Setena vocal – GLORIA VICENS HERNÁNDEZ
President de la Comissió Artística: ALBERT GUINOVART

Els socis de l’Orfeó Català van aprovar l’informe de gestió de la Junta Directiva, els comptes del 2021 i el pressupost de l’Associació per al 2022 

L’Assemblea General de Socis de l’Orfeó Català, reunida al Petit Palau ahir dimarts, 21 de juny de 2022, en sessió ordinària, va aprovar per àmplia majoria l’informe de gestió de la Junta Directiva de l’Orfeó Català, l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2021 i el pressupost de l’Associació per al 2022. Els socis de l’Orfeó Català van poder votar presencialment i també van poder fer-ho telemàticament, gràcies al sistema de vot telemàtic proporcionat per l’empresa Scytl, líder en vot digital i modernització electoral.

De la memòria i l’informe de gestió, encara en un any marcat per la crisi de la COVID-19, cal destacar però la recuperació de l’activitat dels cors i també del Palau de la Música Catalana. El 2021 es van viure moments artístics tan destacats com la interpretació de la Passió segons sant Mateu de Bach al Palau per commemorar el centenari de l’estrena de l’obra a la mateixa sala amb dues funcions amb l’Orfeó Català, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català, solistes de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigits per Simon Halsey. També, la celebració del Concert de Sant Esteve que amb el lema “Celebrem que ens retrobem”, va tornar a reunir de manera presencial tots els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau. També es va fer esment de les activitats del CEDOC i dels cors de Palau Vincles (el projecte social del Palau), que va presentar dos exitosos projectes audiovisuals i que no va aturar mai la seva activitat.

Així mateix, es van lliurar les medalles als socis amb més de vint-i-cinc i cinquanta anys d’antiguitat a l’entitat.

En l’apartat econòmic, l’Assemblea va aprovar l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2021 de l’Orfeó Català i el pressupost per al 2022 i també es va informar als socis de les informacions comptables de la Fundació OC-PMC. Podeu consultar aquí aquestes informacions.

Imatge destacada: ©Antoni Bofill

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter