Subscriu-te

Les Illes Balears, territori convidat a l’11a edició del FeMAP, amb més concerts que mai i a més municipis

De l’1 de juliol al 21 d’agost tindrà lloc una nova edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que ha programat 55 concerts en 38 municipis de l’àrea pirinenca de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.

Els músics i les formacions de les Illes Balears tindran un protagonisme destacat al Festival d’enguany com a territori convidat, que es concretarà amb la participació del conjunt MUSIca ALcheMIca interpretant el programa “La bellezza”, l’Acadèmia 1830 amb un de Cantates de Bach i l’Orquestra Cambra Illa de Menorca, que oferirà “Pace non trovo: la força del Barroc italià”.

En total, al FeMAP 2022 es presentaran vint-i-un programes, a càrrec de grups i solistes de renom, que visitaran un total de trenta-vuit municipis, cinc dels quals s’hi incorporen per primera vegada: Ger (Cerdanya), Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), Coll de Nargó (Alt Urgell), Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) i els Banys d’Arles (Vallespir, a la Catalunya Nord).

També creixen les actuacions a la Catalunya Nord, ja que l’edició passada s’hi va programar un únic concert i enguany n’hi haurà quatre, tres a la població de Palaldà (els Banys d’Arles).

Una altra novetat del FeMAP 2022 és l’oferta de fins a set concerts amb degustació, en horari de migdia. Anomenats Concerts amb Gust, inclouran el tast de productes de quilòmetre zero, tot reivindicant una alimentació sostenible i posant al centre els petits productors i elaboradors de les comarques pirinenques.

Al cartell del Festival d’aquest estiu destaca la producció pròpia de la Missa regalis de Francesc Valls, interpretada per Ensemble Lisboa 1740, sota la direcció de F. Miguel Jalôto, coproduïda amb el Festival de Pasqua de Cervera –on es va estrenar– i que tancarà la programació del FeMAP amb tres concerts: a Castell de Mur, Borén i Camprodon.

Un any més, el Festival de Música Antiga dels Pirineus no oblida la vessant social i facilita l’accés a la música a gent gran i afectats de malalties mentals i diversitat funcional. Així mateix, l’organització ha previst la venda de paquets turístics que inclouen l’entrada d’un concert i l’allotjament.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter