Subscriu-te

José Menor inaugura el nou cicle Intèrprets Catalans al Palau amb obres de Guinjoan

El pianista José Menor
El pianista José Menor

El proper dilluns, 14 de gener, el pianista José Menor inaugurarà al Petit Palau (20.30 h) el nou cicle de concerts Intèrprets Catalans al Palau amb un recital en què interpretarà tres obres de Joan Guinjoan que per la seva cronologia i estil responen a tres estadis de la seva evolució creativa: Verbum (2003), Tres petites peces (1965) i Jondo (1979); Joan Guinjoan és compositor resident del Palau de la Música aquesta temporada.

José Menor, que ha enregistrat en dos volums la integral de l’obra pianística de Guinjoan per a Columna Música (volums ressenyats a la «Revista Musical Catalana» núm. 331, de gener-febrer 2013), completarà el concert amb tres escenes de Goyescas d’Enric Granados–estrenades l’any 1914 al mateix Palau de la Música– i el virtuosístic llibre II (“Rondeña”, “Almería” i “Triana”) d’Iberia d’Isaac Albéniz –que es conserva al Centre de Documentació de l’Orfeó Català. Es tracta d’un programa eclèctic per donar bona mostra del talent d’un dels pianistes catalans més internacionals i destacats de la seva generació.

Quixote Quartet. ©Jordi Farrús
Quixote Quartet. ©Jordi Farrús

Aquest és l’inici d’aquest nou cicle de cinc concerts organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música que neix amb la voluntat de presentar els músics més destacats i consolidats del nostre país, així com acostar al públic els compositors catalans, tot reivindicant i enfortint la identitat musical catalana. El cicle també inclou la presència del ja consagrat Qvixote Quartet –format per Maria Sanz, violí; Helena Satué, violí; Daniel Cubero, viola, i Amat Santacana, violoncel–, amb obres de Santamant, Ravel i Schumann (28 de febrer); el Claret Piano Quartet –format per Gerard Claret, violí; Cristian Ifrim, viola; Lluís Claret, violoncel, i Maruxa Llorente, piano–, que interpretarà obres de Mahler, R. Strauss, Guinjoan i Brahms (21 de març); el degà dels pianistes catalans, Miquel Farré, amb obres de Fauré, Franck i Mompou (24 d’abril), i, finalment, l’ambaixador de la viola de gamba Jordi Savall, que amb la proposta “La viola de gamba a la cort i a l’exili” interpretarà obres de Marais, Sainte-Colombe, Bach, Hume, Ferrabosco, Ford i tradicionals cèltiques d’Irlanda i del Nou Món (13 de maig; aquest concert s’emmarca dins el 35è Festival de Música Antiga de Barcelona).

Tots els concerts tenen lloc al Petit Palau, a les 20.30 h, i tenen un preu d’11 euros, excepte el de Jordi Savall, que serà a la Sala de Concerts, amb preus entre 22 i 34 euros. Per a més informació i venda d’entrades: www.palaumusica.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter