Subscriu-te

Joventuts Musicals recupera les Serenates del Castell de la Geltrú

Quartet Gerhard

La 15a edició de les Serenates a la Geltrú se celebrarà aquest any –després del parèntesi del 2011, en què no es van celebrar el cicle de concerts– gràcies a l’aposta de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú. La cita, que vol ser anual per als quatre divendres de juny, passa en l’edició d’enguany a mans d’aquesta institució, que ha col·laborat des del 2003 en la programació de les Serenates, organitzades per l’Ajuntament de Vilanova fins al 2010. El cicle se centra en propostes de format acústic de música clàssica, tot i que sempre amb un punt jove i algunes pinzellades d’altres músiques contemporànies.

El dia 1 de juny començarà el cicle amb el concert d’obertura del Quartet Gerhard, en què els seus quatre joves músics interpretaran un programa amb notes del classicisme de Haydn, l’andalusisme de La oración del torero de Turina i el romanticisme del Quartet núm. 11 en Fa menor de Beethoven. El divendres 8 de juny, a les 22 h, el jove pianista bilbaí Jonathan Hurtado presentarà la seva particular visió del piano en el jazz, amb un repertori constituït bàsicament per composicions originals del seu primer disc com a líder. El divendres 15 de juny, a les 22 h, serà el torn del Trio Dewartt, de recent formació, un projecte singular de l’arpista Esther Piñol: peces per a arpa sola de Tournier i Hindemith, Debussy en trio d’arpa, flauta i viola, i una buleria de Feliu Gasull per a arpa i marimba. La cloenda de les Serenates serà el 22 de juny, a les 22 h, amb el jove baríton Josep-Ramon Olivé i el cicle de cançons La bella Magelone de Brahms, un cicle de 15 cançons sobre versos del poeta Ludwig Tieck que constitueixen l’únic opus de Brahms que conté un cicle íntegre de cançons.

Tots els concerts són al Castell de la Geltrú, amb entrades a 6 euros –no numerades i d’aforament limitat–, que es poden adquirir una hora abans de cada concert allà mateix.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter