Subscriu-te

El Kebyart Ensemble guanya el Premi El Primer Palau 2016

kebyart_ensemble

El concert de cloenda del cicle i la cerimònia de lliurament de premis se celebrà el dimecres, 30 de novembre

Ja és oberta la convocatòria 2017 del cicle El Primer Palau

El quartet de saxos Kebyart Ensemble, format per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton ha estat el guanyador del Premi El Primer Palau 2016, dotat amb 5.000 euros, segons la designació del jurat d’aquesta vintiunena edició, format en aquesta ocasió per Manel Valdivieso, director d’orquestra; Josep Fuster, clarinet; Enrique Bagaría, pianista; Àlex Robles Fitó, coordinador de Catalunya Música, i Mercedes Conde Pons, coordinadora del cicle El Primer Palau. D’aquest quartet, que va debutar al Palau en el quart concert del cicle, el dia 3 de novembre d’octubre, el jurat ha destacat l’atractiu de la formació i el programa presentat, la capacitat de treball i de progressió musical en el futur i l’entusiasme i comunicació musical dels seus integrants.

El jurat també ha decidit concedir dos accèssits, dotats amb 1.250 euros cadascun: al contrabaixista Joaquín Arrabal, per aconseguir extreure un magnífic so d’un instrument poc habitual en l’àmbit solista i pel seu enorme talent musical, i al pianista Daahoud Salim, tot destacant la seva personalitat artística i el seu esperit lliure, sumats a una molt bona tècnica pianística.

Per la seva banda, el jurat de la crítica, format pels crítics musicals Josep Barcons, Xavier Chavarria, Javier Pérez Senz, Jorge de Persia i Xavier Pujol, ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros (destinats a comprar material musical), a l’arpista catalana Esther Piñol, d’impecables prestacions musicals.

kebyart-ensemble-03-detall-ok

Addicionalment, el premi que atorga per cinquè any consecutiu Catalunya Música ha estat concedit també al Kebyart Ensemble. El guardó consisteix en la promoció internacional de la intèrpret a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. Així mateix el quartet ha guanyat també el Premi Joventuts Musicals de Catalunya al millor intèrpret d’obra d’autor català que consisteix en la participació en el cicle Xarxa de Músiques.

Trio_Vasnier

Entrega de premis i concert dels guanyadors de l’edició 2015, el Trio Vasnier

La cerimònia de lliurament de premis i diplomes, presentada pel periodista i divulgador cultural Albert Beorlegui, tindrà lloc el dimecres 30 de novembre, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana (20.30 h), en un acte previ al concert de clausura del cicle. El concert serà protagonitzat pel Trio Vasnier, guanyador del Premi El Primer Palau 2015. La formació, constituïda per Pedro López (flauta), Carmen Alcántara (arpa) i Samuel Espinosa (viola), interpretarà obres de Th. Dubois, J.L. Trunira, ,A. Jolivet, S. Brotons i M. Ravel.

El cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i amb el patrocini de Mitsubishi Electric, s’ha confirmat com una de les plataformes de suport als joves músics. La iniciativa té com a finalitat donar l’oportunitat als joves intèrprets de música clàssica de debutar en el marc prestigiós de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.

Oberta la convocatòria d’El Primer Palau 2017

La convocatòria per participar en el cicle El Primer Palau 2017 ja és oberta. El termini per presentar candidatures acaba el 13 de gener de 2017. Com és habitual, la convocatòria s’adreça a instrumentistes de corda, teclat, vent o percussió, cantants, duos amb piano i grups de música de cambra constituïts, de nivell superior o graduats. Els sol·licitants hauran de ser de nacionalitat espanyola o residents a l’Estat espanyol, nascuts a partir de l’any 1990, en el cas dels instrumentistes, o a partir de l’any 1987, en el cas dels cantants. Podeu consultar les bases aquí.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter