Subscriu-te
,

Kirby Shaw, Albert Guinovart i Alberto García Demestres acompanyen el Cor Vivaldi en la seva temporada Quatre Estacions

cor_vivaldi

Aquest dissabte comença la tradicional temporada de quatre concerts –Quatre Estacions– del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya i ho fa amb una vetllada amb Kirby Shaw, el gran compositor i arranjador de jazz coral, que estrenarà una obra encarregada especialment pel Cor Vivaldi: A mass for a better world (Una missa per a un món millor). Una obra que, tal com diu el títol, apel·la al compromís social, gràcies a unes interpel·lacions que apareixen entre les pròpies de la missa. A la primera part del concert es podran sentir algunes de les millors obres de Kirby Shaw, ja sigui en la seva condició de compositor o arranjador, com Joshua! o l’extraordinari I could write a book. El Cor Vivaldi, dirigit pel mateix autor, estarà acompanyat pel Pau Solsona Jazz Trio, liderat pel pianista Pau Solsona, antic cantaire del Cor Vivaldi. El concert tindrà lloc a l’Auditori AXA, situat a L’illa Diagonal, dissabte a les 19 h.

En aquesta catorzena edició del cicle, el concert de Nadal tornarà a portar Els Pastorets –versió musical d’Albert Guinovart i text adaptat per Jordi Galceran– al Gran Teatre del Liceu, en la versió simfònica a càrrec de l’orquestra titular del teatre, i comptarà amb la participació d’Elisabet Egea com a narradora, Albert Guinovart al piano i Òscar Boada a la direcció. Una iniciativa que ja forma part de la temporada estable del Teatre en aquesta segona edició i que té aires d’esdevenir una tradició d’aquesta època de l’any. Enguany se n’han programat dues funcions, els diumenges 20 i 27 de desembre, en funcions matinals a les 11 h, adients per al públic familiar.

El concert de primavera acull una iniciativa ambiciosa per a un cor de les característiques del Cor Vivaldi, amb veus infantils; es tracta de la programació del Rèquiem alemany de Johannes Brahms. En aquesta obra magna de la literatura coral romàntica col·laborarà amb un altre cor infantil, el Brunsbo Musikklasser de Göteborg (Suècia), amb el qual el Cor Vivaldi fa un intercanvi aquest mes de novembre, de l’11 al 18, en què visita la ciutat de Göteborg, mentre que el cor infantil suec tornarà la visita la setmana prèvia al concert, que tindrà lloc el 16 d’abril de 2016, a les 19 h, a l’Auditori AXA de L’illa Diagonal. La secció masculina del Rèquiem alemany de Brahms serà a càrrec de les veus d’homes del Cor de Cambra Anton Bruckner, que dirigeix Júlia Sesé, i tindran l’acompanyament dels pianistes Josep Buforn i Josep Surinyac, que interpretaran la versió de piano a quatre mans d’aquesta gran partitura.

Finalment, el cicle Quatre Estacions del Cor Vivaldi finalitzarà amb el concert d’estiu, el diumenge 26 de juny, novament a l’Auditori AXA i amb un dels col·laboradors més fidels i estimats pel Cor, el compositor català Alberto García Demestres. El concert, destinat a promoure el coneixement de la diabetis com a malaltia infantil, oferirà l’estrena d’una cantata escrita per a l’ocasió, The amazing life of Sugar Blood, amb text i música de García Demestres. Una obra protagonitzada per una nena diagnosticada amb diabetis, que permet conèixer la seva evolució i el creixement convivint amb la malaltia dels 8 als 14 anys, per mitjà de les veus solistes d’algunes nenes del Cor, una de les quals és en realitat diabètica. El concert inclourà la interpretació de la suite de Volaverunt, banda sonora escrita per García Demestres per a la pel·lícula de Bigas Luna de 1999 guardonada amb quatre Premis Goya i al Festival de Cinema de Sant Sebastià, i la cantata Contes, tirallongues, jocs i colors, estrenada pel mateix compositor en el marc dels Premis Tutto l’any 2004. En aquest concert, el Cor Vivaldi col·laborarà amb el Piedmont East Bay Choir de San Francisco, el quartet de saxos Afrodisax i l’Orquestra de Cambra Catalana, tots sota la direcció d’Òscar Boada.

El Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, Creu de Sant Jordi 2013 de la Generalitat de Catalunya, va ser fundat per Òscar Boada a l’Escola IPSI de Barcelona l’any 1989; en aquests vint-i-sis anys d’història ha estrenat nombroses obres, algunes encarregades expressament pel Cor, i ha realitzat gires arreu d’Europa, l’Argentina i els Estats Units. Recentment va protagonitzar un documental, La cosa més avorrida del món, que retrata la dinàmica de preparació del Cor per a una cita important com és la participació en el Concurs Internacional de Corals de Tolosa.

Una altra novetat d’enguany és una iniciativa que permet als assistents als concerts o aquells que ho desitgin, d’adquirir l’enregistrament del concert per 5 euros, rebent-lo en format MP3 per correu electrònic poques hores després de la finalització del concert. Les entrades a tots els concerts tenen un preu de 12 i 15 euros (preu de 8 euros per a seguidors del Cor Vivaldi, seguidors de Facebook i tercera edat) i 2×1 per a socis de la FCEC, «La Vanguardia» i Òmnium Cultural; es poden reservar al telèfon 934536559 o bé al portal www.4tickets.es/CorVivaldi/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter