Subscriu-te

La 37a edició del Festival de Peralada inclou onze propostes artístiques, dues exposicions i el campus de dansa

Entre el 28 de juliol i el 5 d’agost tindrà lloc una nova edició del Festival de Peralada, amb una programació lleugerament reduïda onze concerts, dues exposicions i el campus de dansa, que es durà a terme a l’església del Carme i al mirador del castell, mentre s’espera la construcció del nou auditori dels jardins.

El tenor italobritànic Freddie De Tommaso, que va tancar la darrera edició del Festival de Pasqua, inaugurarà la d’estiu, acompanyat novament per la pianista i directora d’orquestra Audrey Saint-Gil, amb un recital dedicat monogràficament a l’obra de Verdi.

L’endemà la parella formada per Diana Damrau i Nicolas Testé presentarà un recital titulat All for love, acompanyat pel pianista Helmut Deutsch, amb un programa que inclourà tant àries d’òpera i opereta com lied i cançó.

El 30 de juliol la Cappella Mediterranea, dirigida per Leonardo García Alarcón, proposarà un diàleg entre Piazzolla i Monteverdi amb els temes comuns de la nit: l’amor, l’abandó, la guerra o la mort, entre d’altres.

Un altre mestre de la música barroca, Jordi Savall, afrontarà un repertori amb obres de Guillaume Dumanoir, Monsieur de Sainte-Colombe, Marin Marais, François Couperin, Jean-Féry Rebel i Jean-Marie Leclair, com a intèrpret de viola de gamba i director al capdavant de Le Concert des Nations.

La música vocal tornarà al Festival el 2 d’agost amb un concert d’homenatge a la soprano Victòria dels Àngels amb motiu del centenari del seu naixement. Núria Rial, acompanyada per Rubén Fernández Aguirre, presentarà un recital titulat Cantar del alma, amb obres de Campra, Scarlatti, Schubert, Fauré, Ravel, Granados, Montsalvatge, Toldrà i Mompou.

L’endemà Peralada acollirà el tenor nord-americà Jonathan Tetelman, un jove valor de la lírica de carrera encara recent però amb una gran projecció.

L’últim concert serà a càrrec de la soprano Serena Saénz i el tenor Xabier Anduaga, acompanyats pel pianista Maciej Pikulski.

Prèviament, però, no haurà faltat al cartell de Peralada un títol d’òpera. Es tracta de l’òpera còmica The telephone, or l’amour à trois de Gian Carlo Menotti, que es podrà veure al mirador del castell el 4 d’agost. Iván Martín dirigirà la soprano Ruth Giménez i el baríton Jan Antem, juntament amb el Galdós Ensemble, en una producció del festival Musika-Música de Bilbao i primer projecte operístic de l’actriu, dramaturga i directora bilbaïna María Goiricelaya. La representació anirà seguida del concert Ticket to ride: The Beatles i Bowie, a càrrec de la GIO Symphonia, dirigida per Francesc Prat.

Pel que fa a la dansa, l’1 d’agost arribarà per primera vegada a Peralada el ballarí flamenc Israel Galván, que presentarà l’espectacle Solo, una reflexió personal sobre el ball flamenc sense música i sense ornaments, que va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa.

Seguint el compromís amb els creadors i l’aposta per desenvolupar un discurs artístic propi amb propostes pioneres i alhora donar veu a l’experimentació, la innovació i el diàleg entre diverses disciplines artístiques, el Festival presenta el cicle Ex Ex amb propostes singulars de maridatges i llenguatges artístics. Així, com a preludi de futurs cicles creadors a l’Aula d’Arts Escèniques i residències artístiques, s’ha programat el taller-concert Cos a cos d’Imma Santacreu i Hèctor Parra i el recital de dansa i piano Alba (Preludi), del coreògraf Aimar Pérez Galí.

L’oferta es completa amb l’exposició “La lingua del corpo” d’Hèctor Parra –setze sanguines de torsos hel·lenístics sobre la partitura manuscrita de l’òpera Orgia– i “The opera cooks”, mostra fotogràfica d’Evelyn Rillé i Johannes Ifkovits que neix a partir d’una nova entrega del llibre del mateix títol en què cantants d’òpera comparteixen receptes culinàries.

Un cop més, el Campus Peralada torna a oferir a estudiants de dansa de la província de Girona la possibilitat d’ampliar la formació artística amb una setmana de classes impartides per estudiants i graduades del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Imatge destacada: © Miquel González – Shooting.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter