Subscriu-te

La 42a Càtedra Cervera Emili Pujol recordarà el cinquantenari de la mort de Pau Casals

Del 16 al 23 de juliol tindrà lloc a la capital de la Segarra la Càtedra Cervera Emili Pujol, un dels esdeveniments musicals més importats en l’àmbit cultural i pedagògic català, que comprendrà un any més el Curs i el Festival Internacionals de Música de Cervera i la Fira de Lutiers.

Fins a 126 alumnes d’arreu del món i una vintena de professors coincidiran a la mateixa ciutat per participar en un curs de música que podran complementar amb l’assistència al Festival que programa la Càtedra. Enguany l’esdeveniment posarà la mirada en l’obra de Pau Casals, en commemoració del cinquantè aniversari de la seva mort. Entre els diversos concerts de cambra que s’interpretaran amb repertori de Casals, destaca el del 19 de juliol, en el qual es reproduirà fidelment el programa que va fer en la visita a la Casa Blanca el 1961.

Com en altres ocasions, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) serà l’encarregada d’inaugurar el Festival, aquesta vegada acompanyada de Giuliano Carmignola, violí solista i director. En total, el Festival inclourà deu concerts, un dels quals serà a càrrec de la Cobla Bellpuig i tindrà lloc a la plaça de la Universitat.

Per la seva banda, també el 19 de juliol, la Fira de Lutiers reunirà nou tallers amb una vintena de professionals i també estarà dedicada a Pau Casals, de qui exposarà un dels seus violoncels amb què el músic va fer una gira pels Estats Units.

Com a novetat, el Curs i la Fira de Lutiers es traslladen a l’Escola Jaume Balmes, arran de les obres que s’estan fent a l’edifici de la Universitat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter