Subscriu-te

La 12a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus arribarà enguany a quaranta municipis

Del 7 de juliol al 20 d’agost tindran lloc els cinquanta-quatre concerts de la dotzena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que enguany arribarà a la xifra rècord de quaranta municipis de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord.

En aquesta edició, el Festival suma tres noves incorporacions: Farrera (Pallars Sobirà), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) i Sant Julià de Lòria (Andorra), i es manté com el festival de música antiga més extens d’Europa.

Pel que fa al cartell, hi haurà vint-i-dos programes entre grups i solistes de renom internacional. La nova producció pròpia, que inaugurarà el Festival, porta per títol InCanto i estarà protagonitzada per la soprano Marta Mathéu. També s’hi tornarà a programar la producció pròpia de l’any passat, la Missa regalis de Francesc Valls, interpretada per l’Ensemble Lisboa 1740.

Altres actuacions destacades seran la de l’Accademia del Piacere, que interpretarà un programa amb obres del segle XVII hispànic, i la de María Hinojosa & Pérgamo Ensemble, que faran un recorregut pels autors que més empremta van deixar en l’obra de Bach amb el concert On Bach’s mind. 

Pel que fa a indrets característics i singulars, es podrà escoltar música antiga en llocs com el castell de Mur (Pallars Jussà), on s’ubiquen unes de les pintures murals més significatives de l’art romànic; un altre espai serà a més de 2.500 m d’altura dins del refugi del Niu de l’Àliga, entre Alp (Cerdanya) i Bagà (Berguedà); o també a davant d’un llac de muntanya a Engolasters (Andorra), entre d’altres.

Es manté i s’amplia fins a nou cites el format Concerts amb Gust, que tenen lloc al migdia i van acompanyats per una degustació de productes de quilòmetre zero. Enguany hi col·laboren una quinzena de cellers, formatgers, xarcuters i productors de melmelades, entre altres elaboradors.

En els concerts que no tenen degustació, s’hi ofereix una activitat complementària per promocionar el patrimoni local, gastronòmic, cultural i natural del Pirineu, com ara un passeig amb barca pel llac de Puigcerdà, una ruta sobre els anys vint a Organyà, el videomapping de Taüll o moltes descobertes històriques i culturals.

Com cada any, la vessant integradora del Festival pren forma a través del FeMAP Social, una proposta socioeducativa per apropar la música antiga als diferents col·lectius de gent gran o persones amb problemes de salut mental i diversitat funcional. Aquest any els concerts estaran interpretats per músics professionals durant tres caps de setmana: La Sonorosa, Lorena García i Rafael Bonavita, i Belisana Ruiz.

Finalment, un any més, el Festival ofereix paquets turístics per facilitar la compra d’entrades i allotjaments. Enguany se n’ha previst un per a cada concert i una quinzena de múltiples, que inclouen més d’un concert.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter