Subscriu-te

La 46a Trobada de l’SCIC se celebra a vuit escenaris simultàniament

La 45a Trobada de l’SCIC va tenir lloc al Palau Olímpic de Badalona el 15 de maig de 2012 i s’hi estrenà la cantata ‘Set dies que van canviar el món’ d’Antoni Ros Marbà, amb text de Ramon Solsona
La 45a Trobada de l’SCIC va tenir lloc al Palau Olímpic de Badalona el 15 de maig de 2012 i s’hi estrenà la cantata ‘Set dies que van canviar el món’ d’Antoni Ros Marbà, amb text de Ramon Solsona

Aquest diumenge, 28 d’abril, la 46a Trobada del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) se celebrarà de manera simultània a vuit monuments emblemàtics de Catalunya. Cada una de les vuit reunions aplegarà uns 300 nens i nenes de les corals de les comarques properes a l’emplaçament, cosa que farà que 2.500 nens i nenes (entre 8 i 16 anys) cantin alhora un repertori format bàsicament per cançons amb textos de poetes catalans. També s’hi estrenaran harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes i danses cantades, totes amb acompanyament d’acordió diatònic i algunes també amb clarinet, tarota i/o percussió, que han arranjat Carles Belda, Lluís Giménez, Marcel Casellas, Carol Durán i Núria López.

Els vuit concerts seran a les 12.45 hores al castell de Claramunt (Anoia), església de Moià (Vallès Occidental), Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus (Alt Camp), Sant Pere de Casserres (Osona), Seu Vella de Lleida (Segrià), santuari del Miracle (Solsonès), Jardins de Cal Llibreter de Teià (Maresme) i al Saló del Tinell (Barcelona).

Aquestes trobades s’han pogut organitzar gràcies al suport de la Direcció General de Cultura Popular i de la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i els seus serveis territorials, així com de diverses institucions, ajuntaments i entitats d’àmbit local de les poblacions respectives on es duen a terme les trobades.

D’altra banda, el passat dissabte 13 d’abril va tenir lloc a l’Auditori Enric Granados de Lleida el primer dels quatre concerts que s’han programat per celebrar el 40è Juguem Cantant de l’SCIC, la trobada a mida per als cantaires més petits (de 5 a 7 anys) de les corals federades a l’SCIC. En aquesta edició del Juguem Cantant, en el qual participen 2.000 cantaires, s’ha estrenat la cantata L’hora perduda, encarregada per a l’ocasió al compositor Jordi Domènech sobre poemes de la poetessa Joana Raspall (commemorant el seu centenari), i tot lligat amb un conte de Clara Ripoll. Aquesta cantata ja ha estat enregistrada en un CD a càrrec d’una selecció de corals de l’SCIC.

Els altres tres concerts d’aquest 40è Juguem Cantant tindran lloc a la Sénia (Casa de Cultura, diumenge 19 de maig, a les 12.30 h), a Barcelona (L’Auditori, dissabte 25 de maig, a les 12.30 h) i a Vic (Teatre Auditori l’Atlàntida, diumenge 26 de maig, a les 12.30 h).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter