Subscriu-te

La Bottega d’Opera de l’ESMUC presenta ‘Isacco’ de Marianne von Martines al Palau de la Música

Aquest dimecres 19 d’abril (20 h), el Petit Palau acollirà la representació del nou projecte de la Bottega d’Opera de l’ESMUC: Isacco, figura del Redentore, de la compositora d’origen espanyol Marianna von Martines, sota la direcció d’Irene Delgado.

Delgado, graduada en direcció per aquest centre formatiu, dirigirà l’Orquestra i Cor de l’ESMUC, mentre que la direcció escènica correspondrà al dramaturg i escenògraf Cesc Colomina.

Marianna von Martines (Viena, 1744-1812) va ser una compositora, cantant i intèrpret de teclat de família d’origen espanyol i deixebla de Joseph Haydn. Va escriure diverses cantates i dos oratoris sobre text en italià del poeta Pietro Metastasio, així com quatre misses, sis motets, un concert per a teclat i una simfonia, entre d’altres.

L’oratori Isacco, figura del Redentore es va estrenar el 17 de març de 1882 a la Tonkünstler-Sozietät de Viena, juntament amb obres de Haydn, Mozart, Beethoven i Händel, amb la participació dels solistes Caterina Cavalieri i Ludwig-Fischer.

Nascut el curs 2020-21, el projecte de la Bottega d’Opera és el taller d’òpera de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i té l’objectiu d’oferir als estudiants una experiència professionalitzadora del món operístic. Ha possibilitat un treball transversal entre diferents àmbits i especialitats (cant, direcció, instruments orquestrals, correpetició, coaching vocal…) i ha convidat professionals externs pel que fa a la direcció musical i escènica, per tal de donar el màxim de punts de vista diferents i, fins i tot contrastants, de com enfocar el treball interpretatiu i escènic.

Fins ara, ha produït les obres La principessa filosofa – I due gobi de Carles Baguer i Marcos de Portugal, respectivament, Il filosofo di campagna de Baldassare Galuppi i Cendrillon de Pauline Viardot.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter