Subscriu-te

La nova temporada de la Franz Schubert Filharmonia programa nou concerts al Palau de la Música amb el lema “Emoció entre línies”

De l’1 d’octubre de 2023 a l’11 de juny de 2024 tindran lloc els nou concerts programats per la Franz Schubert Filharmonia en la seva dotzena temporada al Palau de la Música, amb obres del gran repertori, el debut de diversos artistes i la visita de grans noms, com Eschenbach, Urbański o Jaho.

El primer concert commemorarà el cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals amb la interpretació de la seva sardana Sant Martí del Canigó i reproduirà el programa del concert en què es va estrenar el Concierto de Aranjuez al mateix Palau de la Música, amb l’obra de Rodrigo –en aquest cas amb el solista Miloš Karadaglić, que debutarà a la temporada– seguida de la Novena Simfonia de Dvořák. Dirigirà el programa el titular de la Franz Schubert Filharmonia, Tomàs Grau.

En prendrà el relleu, el 19 de novembre, el director polonès convidat Krzysztof Urbański per dirigir un programa escollit per ell mateix, amb el Concert per a violí de Sibelius –amb la solista Soyoung Yoon– i la Simfonia núm. 4 de Txaikovski.

Pel gener hi haurà dos concerts: el Triple concert de Beethoven amb el Trio Ludwig i la Simfonia núm. 1 de Txaikovski, dirigits per Tomàs Grau (21 de gener), i el recital del violoncel·lista Mischa Maisky, que completarà la integral de les Suites de J. S. Bach iniciada aquesta temporada (30 de gener).

El 19 de febrer de 2024 s’esdevindrà un concert extraordinari, no inclòs en cap modalitat d’abonament, protagonitzat a parts iguals per la soprano albanesa Ermonela Jaho –que interpretarà una selecció d’àries de Puccini– i el pianista i compositor Albert Guinovart –que estrenarà la seva primera simfonia, titulada Simfonia dels Àngels. Es tracta d’un concert d’homenatge a la soprano Victòria dels Àngels en el centenari del seu naixement.

El veterà director Christoph Eschenbach, deixeble de Karajan, dirigirà la Franz Schubert Filharmonia el 5 de març de 2024, amb un programa eminentment vienès, amb l’Obertura Egmont de Beethoven, el Concert per a flauta, arpa i orquestra de Mozart –amb els solistes Stathis Karapanos i José Antonio Domené– i la Setena Simfonia de Beethoven.

El compositor de Bonn també serà el protagonista del concert següent, programat per al 7 de maig de 2024, dia en què s’escaurà el bicentenari de l’estrena de la seva Novena Simfonia, que serà l’obra programada que interpretaran els solistes Jone Martínez, Tànit Bono, Eamonn Mulhall i Carles Pachón al costat del Cor Madrigal i sota la batuta de Tomàs Grau.

Encara al maig, hi haurà un altre debut a la temporada, el de la pianista ucraïnesa Anna Fedorova, que interpretarà el Concert per a piano núm. 3 de Rakhmàninov. El programa es completarà amb La consagració de la primavera de Stravinsky, en un concert en què la Franz Schubert Filharmonia se sumarà a l’Orquestra de l’ESMUC, sempre dirigida per Tomàs Grau.

Finalment, la temporada es clourà l’11 de juny de 2024 amb un programa eclèctic i contemporani: l’obra d’encàrrec Reminiscències de llum d’Arnau Bataller –ja estrenada en altres escenaris, però no a Barcelona– i The four seasons recomposed de Max Richter, dirigides des del violí per Sayaka Shoji.

Imatge destacada: © Guillem Roset / ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter